fbpx
Annonce

Sky: Computer skal stå for lodtrækningen til CL

Anders Lang Jensen - 15.03.24

De traditionelle lodtrækninger til de europæiske fodboldturneringer kan snart være fortid. Fra sommer skifter Champions League sit format, og det betyder meget vel, at det bliver en computer, der skal stå for lodtrækningen.

I stedet for 32 hold får Champions League nu 36 hold, og det bliver ikke med otte grupper, som vi kender det i dag, men i stedet i et liga-format, hvor alle klubber møder otte andre klubber i otte kampe - fire hjemme og fire ude. Formatet træder i kraft for den kommende 2024/25-sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ifølge journalisten Kaveh Solhekol fra Sky Sports, kommer lodtrækningen til nye Champions League-format nemlig til at blive computer-simuleret i stedet for den manuelle lodtrækning, som man altid har kendt det.

Internt i UEFA har manuelle test-lodtrækninger forud for det ændrede format vist, at det vil tage op til 3-4 timer og kræve 900 plastikbolde, hvis fremtidens lodtrækning skal fortsætte med at være udelukkende manuel.

I stedet har UEFA besluttet at trække et enkelt hold manuelt ad gangen, hvorefter et computersystem vil finde klubbens øvrige modstandere. Det foretagende vil tage samme mængde tid som de nuværende manuelle lodtrækninger – nemlig omkring en halv times tid, melder Sky Sports.

championsleague4

.:FORSIDE:.