fbpx
Annonce

Overblik: Sådan bliver den nye europæiske Superliga

FCBARCELONA.DK - 21.12.23

// Super League

Torsdag formiddag afsagde EU-domstolen dom i sagen om den europæiske Superliga og her blev der givet grønt lys til oprettelsen af ligaen. Her ligger det allerede fast, hvordan ligaen vil blive konstrueret.

Den europæiske Super League vil komme til at bestå 64 hold for herrerne og 32 hold for kvinderne. På herresiden vil de 64 hold blive opdelt i tre divisioner, hvor den øverste division vil bestå af 16 hold. På kvindesiden vil de 32 hold blive opdelt i to divisioner.

Artiklen fortsætter under annoncen


I 1. divisionen vil de 16 hold blive opdelt i to grupper med 8 hold i hver og her vil der så til slut blive afholdt play-off kampe melem de bedste hold i hver gruppe, som skal kæmpe om den eftertragtede titel. Det minimum antal kampe, som et hold kan ende med at spille i den europæiske Superliga i enkelt sæson, er 14 kampe.

Hvert år vil der være op- og nedrykninger mellem ligaerne, og der vil ikke være nogle hold, som er faste deltager. Alle hold kan rykke op og ned, og deres placering afgøres udelukkende af resultaterne i deres kampe. Optagelse til turneringen afgøres ud fra klubbernes resultater i deres nationale ligaer og nye hold vil erstattet de hold i 3. division, som rykker ned.

Derudover meddeler organisationen bag den europæiske Superliga også, at turneringen kommer til at være gratis at se på online streamingtjenester som for eksempel Twitch, og at man i stedet vil tjene penge på reklamer og på premium abonnenter på disse streamintjenester.

.:FORSIDE:.