fbpx
Annonce

Optimismen blomstrer igen i Barcelona

FCBARCELONA.DK - 18.03.21

// Joan Laporta


Det har været massivt op af bakke på alle fronter i lang tid i Barcelona, men krisestemningen er pludselig afløst af optimisme. Det skyldes både resultaterne på banen, men også valget af Joan Laporta som ny præsident.

Barca har været præget af modgang siden midten af sidste sæson, hvor man valgte at at fyre Ernesto Valverde. Det gik kun værre med Quiqui Setién og i mellemtiden kom corona og lagde økonomien i riuner. Endnu værre blev det, da Messi meldte han ville væk.

Også på ledelsesfronten herskede der kaotiske tilstande, med sagen om smædekampagner, et mistillidsvorum mod Josep Maria Bartomeu der senere gik af og derefter et udskudt præsidentvalg på grund af corona.

Oveni kom en elendig start på denne sæson, hvor Barca mistede mange point og længe haltede langt efter i tabellen. Det var derfor svært at finde noget at glæde sig over i den catalanske klub.

I dag er de mørke skyer blæst væk og solen skinner igen på Camp Nou. Holdet har haft et fantastisk 2021 indtil nu, hvor de har hentet gevaldigt ind på Atlético i ligaen og sågar spillet sig i finalen i Copa del Rey. Kun holdets exit i Champions League er en rids i lakken.

Samtidig med den positive udvikling på det sportslige område, har et stort flertal valgt Joan Laporta som nye præsident. Han trådte formelt til i går og holdt en engageret tale, hvor han øgede optimismen blandt millioner af fans. Han lovede at tage fat på de store udfordringer der er og der er ingen tvivl om, at klubbens medlemmer har tillid til sin nye præsident.

Konklusionen er, at både den sportslige og ledelsesmæssige krise i klubben er forduftet. Nu handler det om at kigge fremad og få afsluttet sæson godt, både på banen og på ledelsesgangen.

.:FORSIDE:.