fbpx
Annonce

Officielt: UEFA åbner disciplinærsag mod Barca

FCBARCELONA.DK - 26.05.21

// UEFA


Efter flere ugers betænkningstid har UEFA meldt ud, at de nu åbner en disciplinærsag mod Barca, Real Madrid og Juventus for deres fortsatte støtte til en ny Superliga. De mener at klubberne har brudt UEFA's regler.

Mens de tre klubber mener de er i deres gode ret til at etablere deres egen europæiske liga som alternativ til Champions League, kæmper UEFA med næp og kløer for at få banket dem på plads, som det lykkedes med de ni andre klubber der deltog i projektet, men som hurtigt stak halen mellem benene.

I går kom UEFA med følgende udmelding: 'Efter at have foretaget en undersøgelse af den såkaldte Superliga, har man åbnet en disciplinærsag mod Real Madrid, FC Barcelona og Juventus, for et muligt brud for UEFA's regler. Der vil komme mere information senere' skriver fodboldorganisationen.

Reelt er der ikke meget nyt i denne udmelding, for UEFA-præsident Ceferin har ved flere lejligheder udtalt, at de tre klubber kan forvente en hård straf. Spørgsmålet er dog hvilke regler der reelt er brudt, for det melder UEFA ikke noget ud om.

Udmeldingen fra UEFA er meget ukonkret og det kunne tyde på, at man stadig er i tvivl om, hvordan man kan gribe oprøret an og hvilke sanktionsmuligheder der er, hvis der er nogen.

I Barcelona tager man angiveligt UEFA's disciplinærsag med ro, for præsident Laporta har fra starten af understreget, at han kun har forpligtet sig til superligaen med forudsætning om, at klubbens medlemmer godkendet det på en kommende generalforsamling.

.:FORSIDE:.