fbpx
Annonce

Kvindernes træner kan komme i spil til herreholdet

Rune Stentoft Arlbjørn - 26.05.21

© Getty Images
// Barça Femení // Cortés

Barcelonas kvindehold, FC Barcelona Femení, har været suveræne i denne sæson i alle turneringer. De ledes af den tidligere fodboldspiller Lluís Cortés på 34 år, som kommer fra Catalonien. Han kan komme i spil til herreholdet.

Det kan være, at Barcas førstehold på herresiden skal have ny træner op til den nye sæson, hvis Joan Laporta vælger at stoppe samarbejdet med Ronald Koeman. En mulig outsider til trænerjobbet kan blive kvindernes træner Lluís Cortés.

Lluís Cortés startede som assistenttræner for FC Barcelona Femení i 2017, men har siden 2019 stået med det fulde ansvar som cheftræner for holdet. Her har han i denne sæson været med til at lede kvinderne til enorm succes i Spanien og Europa.

Kvinderne har forlængst vundet den hjemlige liga, selvom de endnu ikke har spillet alle kampe i sæsonen. De har vundet alle de 28 kampe de indtil videre har spillet, hvor de har scoret 139 mål og kun lukket syv mål ind. Det giver et målsnit på næsten fem mål pr. kamp.

Tidligere i maj måned vandt Barca Femení også Champions League for kvinder i overlegen stil med en knusende 4-0 sejr i finalen over Chelsea i Göteborg. Tilmed er kvindeholdet også i semifinalen i pokalfinalen i den spanske udgave for kvinderne, der hedder Copa de la Reina. Her møder de Madrid CFF i aften.

Det vil være meget uventet, hvis Lluís Cortés overtager cheftrænerjobbet for herrene i Barca i den kommende tid, men man kan ikke afskrive ham. Han har vist med kvinderne, at han står for Barcelonas offensive og underholdende tilgang til spillet.

Lluís Cortés' navn står næppe øverst på listen lige nu, men Barca har før vist, at de er villige til at satse med unge trænere, som det skete med Pep Guardiola, og det gik jo meget godt.

.:FORSIDE:.