fbpx
Annonce

Hvorfor solgte Barca-medlemmer billetter til tyskere?

FCBARCELONA.DK - 20.04.22

// Eintract Frankfurt

Da præsident Joan Laporta i går gjorde rede for billetskandalen mod Eintracht Frankfurt afslørede han, at flere tusind af Barcas medlemmer solgte sine billetter videre til tyskere. Det er noget der åbner op for en række spørgsmål.

Barcas billetsalg og kontrolsystem står for skud efter billetskandalen mod Franfurt, hvor op imod 30.000 tyske fans tog plads overalt på Camp Nou, mens UEFA kun tillader 5.000 udefans i et afskærmet afsnit.

Artiklen fortsætter under annoncen


Laportas afsløring af, at mange af tyskernes billetter kom fra Barcas egne medlemmer, skaber både undren og ærgrelse, for hvorfor valgte de pågældende fans ikke selv at møde op til den vigtige og afgørende kamp?

Det ligger fast at klubbens medlemmer kunne købe billet før alle andre, som det altid er tilfældet til de mest eftertragtede kampe, men denne gang fik de også rabat på op til 50%. Det har helt sikkert fristet mange, for Frankfurts fans var klar til at betale overpris, så der ventede en pæn økonomisk gevinst ved at sælge sin billet videre.

Det åbner det spørgsmål, om en gruppe af Barcas medlemmer ikke føler mere for klubben, end hvad nogle hundrede euro kan overtrufme. Mange har måske troet, at Barca nok skulle klare opgaven mod Frankfurt alligevel og at de lige så godt kunne score en pæn økonomisk gevinst.

Det ligger dog også fast, at selv medlemmer med sæsonkort har solgt sine pladser til kampen. Det kan Barca ikke direkte bevise, for der var ingen navnekontrol ved indgangen, men der sad mange tyske fans på pladser der kræver sæsonkort.

Disse sæsonkortholdere kan rent faktisk frigive sin pladser via klubben, så andre Barca-fans kan få glæde af dem. Det har før været økonomisk attraktivt hvis man ikke selv kunne eller ville møde op, men fordelene er blevet mindre med tiden. Derfor har mange nok ville score gevinsten selv og solgt videre til tyske fans.

At billetsalget til tyskere blev så massivt skyldes også, at der var en enorm efterspørgsel. Det sker stort set aldrig, at udeholdets fans rejser til Barcelona i så stort antal uden billetter. Det har helt sikkert også medvirket til skandalens omfang.

Det ændrer dog ikke på, at mange Barca-medlemmer må sidde tilbage med røde ører over deres grådighed og der fornemmes en splittelse mellem de medlemmer de mødte frem for at støtte holdet og dem der solgte billetter videre.

Kritikken er haglet ned mod præsident Joan Laporta og hans ledelse, men en stor gruppe medlemmer må også tage sin del af ansvaret på deres skuldre, for hvis de selv var mødt frem havde holdet fået mere opbakning og det kunne have give den sidste gejst på en svær aften, hvor spillerne nærmest følte sig på udebane.

Billetskandalen vil medføre ændringer i Barcas billethåndtering og det forventes også at åbne en debat om det at være medlem af klubben. Er man virkelig Barca-fan, når man sælger sin billet til modstanderen?

.:FORSIDE:.