fbpx
Annonce

Hvorfor er fokus ikke på at forstærke forsvaret?

Rune Stentoft Arlbjørn - 27.05.21

// Gerard Piqué // Umtiti // Ronald Araujo // Eric Garcia // Mingueza


Angriberne Sergio Agüero og Memphis Depay ser ud til at skifte til Barca til sommer, men når man kigger på talene for denne sæson, så er det mere catalanernes forsvar, som har brug for at blive forstærket.

Barca sluttede La Liga af som det suverænt mest scorende hold med 85 mål i 38 kampe. Det giver et målsnit pr. kamp på 2,2 mål. Det kommer de næstmest scorende hold fra Real Madrid og Atlético Madrid ikke i nærheden af, som begge scorede 67 mål i sæsonen.

I den anden ende af banen gik der dog mange mål ind bag Marc-André ter Stegen og Norberto Neto, som stod holdets kampe i ligaen. Hele 38 mål lukkede Barca ind i den netop afsluttede sæson i den hjemlige liga.

At lukke 38 mål ind i de 38 ligakampe betyder, at catalanerne lukkede et mål ind i gennemsnit pr. kamp. Det er et usædvanligt højt antal mål at lukke ind for en klub som Barca. At holdet lukkede så mange mål ind var medvirkende til, at Barca tabte mesterskabet.

Barca scorede dermed næsten 20 mål mere end Real Madrid og mestrerne fra Atlético Madrid, men de to klubber havde en langt bedre defensiv end catalanerne. Real Madrid lukkede 28 mål ind, mens det blev til 25 af slagsen for Atlético.

Man kan derfor konkludere, at Barca ikke har problemer med at score mål. I de sidste mange år har catalanerne været det suverænt mest scorende hold i ligaen. Det er defensiven, som har sejlet i denne sæon, så det er et vigtigt område klubben skal forbedre eller forstærke til næste sæson.

De defensive problemer kan løses på to måder. Enten skal holdet og især forsvarsspillerne blive bedre til at beskytte målet eller også skal den sportslige ledelse forstærke holdet med bedre defensive spillere, enten ved at hente nye spillere til klubben eller ved at rykke spillere op fra B-holdet og La Masia.

Piqué har været fraværende i store dele af denne sæson med skader, mens Umtiti ikke har spillet meget. I Piqués fravær har de unge og urutinerede Mingueza og Araújo spillet mange kampe, mens Lenglet samtidig ikke har været god.

Det lader til at være den bedste forklaring på, at Barca lod så mange mål gå ind i ligaen. Kan Barcas forsvarsspillere forbedre sig til næste sæson eller kan klubben hente forstærkninger ind til disse positioner, så bør det kunne gøre defensiven bedre.

Der har gennem det sidste års tid været tale om, at Eric Garciá vender hjem til Barca til sommer. Derudover vil Barca angiveligt også hente en ny venstrebenet midtstopper, som eksempelvis Pau Torres fra Villarreal. Om to nye forsvarsspillere er nok til at løse de defensive problemer er ikke til at svare på nu.

.:FORSIDE:.