fbpx
Annonce

Xavi har flere alternativer til den skadede Cancelo

FCBARCELONA.DK - 06.01.24

// Joao Cancelo

Nyheden om Joao Cancelos knæskade kom på et skidt tidspunkt, for forude venter den spanske Supercup. Spørgsmålet er hvilke alternativer Xavi kan bringe i spil i fraværet af portugiseren, der bliver savnet.

Cancelo ville være indiskutabel starter i semifinalen mod Osasuna i den spanske Supercup, et opgør der spilles den 11. januar i Saudi Arabien. Portugiseren har gjort det glimrende i sin første sæson i klubben og han vil derfor blive savnet i semifinalen og i en eventuel finale, der spilles den 14. januar. Det er sæsonens første trofæ der spilles om.

Xavi har flere alternativer og det blive spændende at se, hvilken løsning han vælger. Den mest oplagte er nok, at lade Jules Koundé dække højre back, selvom franskmanden offentligt har udtalt, at han ikke bryder sig om positionen, selvom han spiller der ofte.

Artiklen fortsætter under annoncen


En anden mulighed er at bruge Araujo som højre back, noget han har prøvet flere gange før. Araujo er dog ankeret i det centrale forsvar og det laves der næppe om på i semifinalen mod Osasuna, men måske i en potentiel finale mod Real Madrid, for Araujo har før haft godt styr på Vinicius.

Xavi kan også vælge at bringe den alsidige Sergi Roberto i spil som højre back. Holdets anfører agerede ofte højre back i en række sæsoner, så positionen er velkendt for han, men i denne sæson har Xavi mest brugt ham som indskifter på midtbanen.

Også Alejandro Balde kan være en mulighed, for han kan spille back i begge sider, men da Marcos Alonso er ude med en rygskade, vil der ikke være en afløser til venstre back, så Balde bliver nok liggende i venstre side.

Til sidst er der også den unge Hector Fort, der spås en fremtid som holdets fremtidige højre back. Han er dog noget uerfaren, men måske han får chancen i semifinalen.

Xavi råder således over flere alternativer til Joao Cancelo, der først ventes tilbage om 3-4 uger. Hans fravær vil dog under alle omstændigheder være en svækkelse, specielt i den offensive del af spillet, hvor han har gjort en stor forskel dennne sæson.



.:FORSIDE:.