fbpx
Annonce

Henke Larsson: 'Det er en ære at være tilbage'

FCBARCELONA.DK - 28.03.21

// Larsson


Henke Larsson har holdt sig i baggrunden siden han vendte tilbage til Barca som Koemans assistent, men nu har svenskeren givet et interview til Barca TV.  Her taler han om at være tilbage, holdets præstationer og Messi.

Henke Larsson spillede to sæsoner for Barca fra 2004 til 2006, hvor den svenske angriber på rekordtid blev umådelig populær på grund sin ydmyge indstilling, hårde arbejde og vigtige aktioner, og det til trods for, at han havde en reserverolle på holdet.

Derfor vakte det opmærksomhed, da Ronald Koeman ansatte Larsson som sin assistent ved ankomsten til Barca i sommer. Her valgte svenskeren dog at holde lav profil og gav ingen interviews til pressen. Han ønskede angiveligt ikke at tage fokus fra Koeman og hans spillere.

Nu har Barca TV imidlertid mødte Larsson til en snak om det at være tilbage i den catalanske klub.

'Det er anderledes at være træner end spiller, men jeg er glad for, at kunne se klubben i et andet perspektiv. Jeg er meget glad. Det er en ære og en fornøjelse at være tilbage i denne store klub. Jeg er henrykt over, at Koeman ønskede mig som en del af trænerstaben. Det er en stor mulighed i min udvikling som træner' kommer det var svenskeren.

Her er hvad der ellers blev talt om:

Rollen som angrebstræner:
'En af mine funktioner er at tale med angriberne. Min mentalitet som træner er den samme som da jeg var angriber og det er vigtigt når du taler med angriberne på holdet. Barcas spil havde stor indflydelsee på mig og det er den måde jeg selv ser spillet på som træner'.

Holdets udvikling under Koeman:
'Spillerne har brug for tid for at forstå hvad træneren vil. Det er normalt når der kommer en ny træner og på det seneste har vi spillet nogle rigtig gode kampe. Det fysiske arbejde gør at vi kan vise den form vi gør lige nu'.

Leo Messi:
'Da jeg spillede sammen med Leo, var han meget ung. Jeg kan huske den første dag han trænede med førsteholdet og jeg talte med Gio van Bronckhorst om, hvem denne knægt var. Han var rigtig god dengang og nu er han verdens bedste. Alt hvad han laver er spektakulært. Ingen kunne forestille sig det niveau han har holdt i så mange år i træk. Det antal mål han har scoret er utroligt. Jeg har ikke ord til at kunne beskrive hans mål'.

Kampen om mesterskabet:
'Vi skal tage en kamp af gangen. Vi kan ikke kigge længere frem end den næste opgave, der er mod Valladolid. Sådan var det da jeg var spiller og sådan er det også som træner. Man skal kun kigge på den næste kamp'.

Pokalfinalen den 17. april:
'Vi har spillet godt i pokalturneringen og fortjener derfor at være i finalen. Jeg håber vi opnår et godt resultat'.

Populariteten blandt tilhængerne:
'Der er dejligt at folk holder så meget af mig, på trods af, at jeg kun var her i to år. Det er ikke logisk, men jeg tror at alle kunne se, at jeg altid gav mig 100% for holdet, når jeg var på banen. Folk kunne lide den måde jeg spillede på for holdet og mine to oplæg i finalen i Paris (Champions League 2006, se video ovenfor, red.), havde også stor betydning'.

'Jeg nyder at være en del af træningen og se den kvalitet som spillerne udstiller' afslutter Henke Larsson.

.:FORSIDE:.