fbpx
Annonce

Forsøger Laporta at give Messi skylden for skiftet?

FCBARCELONA.DK - 09.10.21

// Lionel Messi // Joan Laporta

Præsident Joan Laporta kommenterede i går Messis skifte til PSG og spørgsmålet er om formålet var at fralægge sig ansvaret for, at det ikke lykkedes at beholde den markant største profil i klubbens historie.

Det ligger fast at det var præsident Laporta og klubbens sportslige ledelse, der uventet opgav af beholde Messi. På et møde starten af august med Messis far, var det oprindelig planen at få forlængelsen aftalt på plads. I stedet fik Jorge Messi at vide, at Barca ikke kunne beholde Messi.

Forklaringen lød på, at Barca ikke kunne få godkendt en forlængelse af La Liga, da der ikke var plads til Messi i lønbudgettet. Dette til trods for, at Messi tilbød at halvere sin løn.

I går kommenterede Laporta så sagen og her sagde han flere ting der kan tolkes som om, at Barca-præsidenten skyder skylden på Messi selv.

'Jeg håbede til sidste minut, at Messi ville sige, at han ville spille gratis for os. Det havde jeg syntes om, og han ville have overbevist mig, og som jeg forstår det, så havde ligaen også accepteret det. Men vi kan ikke bede en spiller på det niveau om den slags' kom det blandt andet fra Laporta.

'Jeg tror allerede Leo havde et tilbud fra PSG' sagde han videre.

Det kan tolkes som om Laporta lægger ansvaret fra sig, for Barca-præsidenten siger direkte, at Messi kunne være blevet, hvis han selv ønskede det, men altså uden løn. Laporta mener samtidig, at det burde være Messi der foreslog at spille uden løn og ikke klubben.

Artiklen fortsætter under annoncen
article stol


Ved at tilføje at Messi måske allerede havde forhandlet med PSG insinuerer Laporta, at Messi tænkte mere på penge end på Barca, da beslutningen om fremtiden skulle tages.

Det har ellers tidligere været fremme, at Barca ikke kunne have indskrevet Messi i La Liga, selv uden løn, men det modsagde Laporta altså i går.

Der er ingen tvivl om, at Laporta er meget bevidst om hvad han siger, ikke mindst når det gælder Messis exit. Derfor har der været en bagtanke med udtalelserne og det har sandsynligvis været, at forsøge at skubbe ansvaret for klubskiftet over på Messi.

Laportas udtalelser kom i går, dagen før at magasinet France Football i dag udgiver et interview med Messi om klubskiftet. Her får man nok Messis oplevelse af forløbet at høre.

.:FORSIDE:.