fbpx
Annonce

Ferran Reverter: 'Barca bliver aldrig et aktieselskab'

FCBARCELONA.DK - 07.10.21

// Økonomi // Ferran Reverter

I Barcelona er man stolt over, at det er medlemmerne der ejer klubben, men mange frygter, at det risikerer at blive lavet om på grund klubbens aktuelle krise. Det manene klubbens direktør dog i jorden i går.

FC Barcelona er en forening med 140.000 medlemmer, der er de egentlige ejere af klubben. Mindst hvert sjette år vælges der en præsident på demokratisk vist og hvert år holdes der generalforsamling, hvor der stemmes om væsentlige beslutninger. Den model er unik i europæisk topfodbold, hvor mange klubber ejes af rige forretningsfolk, som f.eks. PSG, Manchester City eller Chelsea, for blot at give nogle få eksempler.

Barcas alvorlige økonomiske situation har åbnet debatten om klubbens model er den rigtige i moderne topfodbold. Som det er i dag, kan Barca ikke få tilført penge fra en rig ejer og det sætter klubben tilbage i konkurrencen om de største spillere. Her er det mest grelde eksempel PSG, der har Mbappé, Neymar og Messi i truppen på samme tid. Det ville være utænkeligt i Barca.

Artiklen fortsætter under annoncen


Langt hovedparten af Barcas medlemmer ønsker at holde fast i foreningsmodellen. De frygter at Barca kan ende med at blive købt af en rig sheik fra en oliestat, som det er sket med PSG. Medlemmerne blev dog beroliget af klubbens direktør Ferran Reverter, da han i går fremlagde regnskabet for sidste sæson.

'Det nuværende ledelse står fuldstændig fast på, at et aktieselskab ikke er på agendaen. Vi har en plan som de finansielle institutioner har godkendt og så kan vi låne penge og få vendt situationen. Det er en dydbegående øvelse der kræver mange kræfter, men det er beslutninger som vi tager' sagde han.

'Vi har fremlagt en troværdig plan, men den kræver tid. Vi har arbejdet i månedsvis for at få hævet vores kredit' sagde han videre.

.:FORSIDE:.