fbpx
Annonce

Var det alligevel det bedste at lade Messi gå?

Rune Stentoft Arlbjørn - 07.10.21

// Lionel Messi

Der gik et chok gennem Barca og resten af fodboldverdenen, da Laporta i starten af august ud af det blå annoncerede, at klubben ikke kunne forlænge med Lionel Messi. Selvom det var hårdt, var det måske det bedste udfald.

Man kan ikke sætte spørgsmålstegn ved den betydning Lionel Messi har haft for Barca i de sidste 20 år. Alle ønskede, at argentineren ville blive i Barca, men på den lange bane var det måske det bedste at komme af med verdensstjernen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den optimale situation havde selvfølgelig været, hvis Messi var blevet i Barca, hvis klubben samtidig var lykkedes med at komme af med de løntunge og uønskede spillere det krævede. Så kunne Messi havde nydt sin sidste tid i Barca med to-tre gode år og været med til at bygge et nyt storhold op omkring de unge spillere.

Men flere spillere modsatte sig at rejse, ligesom der heller ikke var bud efter nogle af de spillere som klubben ville af med.

Det spirer med unge talenter på klubbens førstehold, der nu har store muligheder for at slå igennem på højeste nievau. Det sker efter en tid i klubben i de seneste år, hvor ikke mange spillere fra La Masia har fundet vej til førsteholdet.

Siden 2015 har Barca kørt en indkøbspolitik med at hente store stjerner i slutningen af 20'erne, så det var svært for de unge spillere at komme på førsteholdet, men det sidste års tid er der sket en stor udrensning af mange af de ældre og mere erfarne spillere.

Desto mere spilletid de unge spillere får desto bedre bliver de. De nye blomstrende talenter kommer til at få masser af spilletid og kan være med til at skabe en ny storhedstid i klubben.

Der er et velkendt ordsprog der lyder: Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. Det passer måske meget godt i denne henseende.

.:FORSIDE:.