Harme i Barcelona over gult kort til Araújo

Simon Arun Vrábel - 12.04.22

// Ronald Araujo

Dommer Jose Luis Munuera Montero bragte sig i fokus da han i går tildelte Levante hele tre straffespark mod Barca. Nu er det desuden kommet frem hvad Araujo sagde som gjorde, at han fik sæsonens femte gule kort.

Det siges, at en dommer har dømt en kamp godt, hvis han formår at holde sig selv anonym og lade spillet flyde så meget som muligt. Hvis det er rigtigt, må dommer Jose Luis Munuera Montero dagen derpå stå til dumpekarakter, for med tre straffespark til Levante på 45 minutter bragte han i dén grad sig selv i fokus. Derudover kan avisen Mundo Deportivo i dag afsløre hvad Araújo helt nøjagtigt sagde, som gjorde, at Montero hev det gule kort op af lommen.

I kampens hede er det ikke unaturligt, at man som spiller kommer til at gå over stregen for, hvad der er i orden at sige til kampens dommer, men ifølge Mundo Deportivo sagde Araujo blot følgende: ’Det er ikke et frispark, det er ikke et frispark’, hvorefter Montero resolut trak det gule kort op af lommen. En voldsom og uforståelig overreaktion af kampens dommer. Advarslen betyder, at den 23-årige forsvarsspiller må sidde over på næste mandag når Barca hjemme møder Cádiz på Camp Nou.

FCBSHOP art

Det var i forbindelse med et frispark imod Sergio Busquets i det 87. minut, at Araújo blandt flere andre spillere var henne ved kampens dommer og lufte deres utilfredshed med kendelsen. Indtil da, havde anden halvleg været en emotionel og intens affære, hvor Barca-spillerne havde fået vendt kampen totalt på hovedet med Pedris flotte scoring til 1-2 i det 63. minut. Det var derfor som en spand koldt vand i ansigtet, da Lenglet helt unødvendigt gav Levante deres tredje straffespark, som Gonzalo Melero scorede på.

Med blot syv minutter tilbage af den ordinære spilletid satte Xavi derfor yderligere pres på hjemmeholdet med indskiftningen af Adama Traore og Luuk de Jong, og heldigvis for blaugrana blev hollænderen endnu engang redningsmanden, da han i kampens overtid som bekendt sikrede en samlede sejr på 2-3.

Hvordan Xavi vælger at sætte holdet til næste runde i La Liga kan vi muligvis få en indikation af når Barca tager imod Frankfurt hjemme i returopgøret i Europa League. Hvis Piqué viser sig at blive klar bliver det muligvis ham og Eric Garcia, som skal danne midterforsvaret, da Lenglet med sit indhop næppe bliver førstevalget i Araujos fravær.