fbpx
Annonce

Ophedet møde venter mellem Koeman og Laporta

FCBARCELONA.DK - 24.05.21

© FC Barcelona
// Joan Laporta // Ronald Koeman

Koeman og præsident Joan Laporta skal snart mødes for at tale om fremtiden og det kan meget vel blive et ophedet møde, efter at Barca-træneren i lørdags kom med en skarp kritik af ledelsen og sine arbejdsforhold.

Med sæsonen afsluttet rettes blikket nu frem mod en ny sæson og her ventes der spændt på om Koeman fortsætter som træner. Det bliver sandsynligvis afgjort meget snart, når præsident Laporta og Koeman mødes.

Det helt store spørgsmål er, om Joan Laporta vælger at fortsætte med Koeman, eller om der sker et trænerskifte. Det må forventes at blive meddelt efter det møde, der længe har været aftalt. Planen har hele tiden været at mødes for at gøre status over sæsonen og se frem mod den næste.

Mødet har dog ændret noget karakter efter de udtalelser Koeman er kommet med på det seneste. Han har offentligt klaget over manglende opbakning fra ledelsen og kritisteret at truppen ikke er blevet forstærket yderligere. Koeman mener klart, at han har gjort det godt under svære omstændigheder.

At Koeman på den måde ytrer sig kritisk offentligt, falder med garanti ikke i god jord hos Laporta. Barca-præsidenten er kendt for sit temperament og kompromisløshed og det får Koeman nok at mærke på mødet.

Under normale omstændigheder kunne Koemans udtalelser alene medføre en fyreseddel, men Laporta er presset af, at hollænderen har kontrakt en sæson mere. Derfor vil det blive dyrt for Barca at fyre Koeman og økonomien er som bekendt under pres. Det kan holde Laporta tilbage fra at bruge penge på et trænerskifte.

Dertil kommer, at Laporta også skal have en afløser klar som kan overbevise klubben, spillerne og tilhængerne. Eneste reelle kandidat er lige nu klublegenden Xavi, men spørgsmålet er om han er klar til sådan en opgave.

Det bliver derfor meget spænende at se, hvad udfaldet af mødet mellem Koeman og Laporta bliver. Det er endnu ikke meldt ud hvornår det holdes, men lokale catalanske medier mener det sker meget snart.

.:FORSIDE:.