fbpx
Annonce

Davi Alves er blevet løsladt mod kaution

FCBARCELONA.DK - 20.03.24

// Dani Alves

Den voldtægtsdømte Dani Alves er ude af fængslet efter 14 måneder, efter at en dommer i går accepterede at løslade brasilianeren mod kaution, indtil hans ankesag skal for domstolen. Det er angiveligt Neymar der betaler kautionen.

Alves blev for en måned siden idømt fire et halvt års fængsel for en voldtægt på næstsidste dag af 2022. Inden dommen faldt, sad Barca-legenden varetægtsfængslet i mere end et år mens sagen blev undersøgt. Domstolen begrundede varetægtsfængslingen med, at man frygtede at Alves ville flygte hjem til Brasilien, der ikke har nogen udvekslingsaftale med Spanien.

Såvel anklager som forsvarer har anket dommen på de fire et halvt års fængsel, så der venter en ny retssag. Anklageren kræver op til 12 års fængsel, mens Alves fastholder sin uskyld og kræver frifindelse.

Artiklen fortsætter under annoncen


Samtidig anmodede Alves' advokat om en løsladelse mod kaution og det blev blev accepteret af dommeren. Kravet var en kaution på 1 million euro samt at Alves hver uge skal møde op og bekræfte, at han bliver i Barcelona, hvor han har en bolig. Samtidig må han ikke komme nærmere end 1 km af offerets bopæl eller arbejde.

Dommerens begrundelse for løsladelsen er, at Alves allerede har afsonet 14 måneder af sin straf og at han med fire et halvt års fængsel, alligevel var relativt tæt på muligheden for prøveløsladelse.

Alves har modsat forsikret om, at han ikke rejser nogle steder, da han udelukkende ønsker at retfærdigheden sker fyldest.

Ifølge avisen La Vanguardia lyder kautionen på 1 million euro, svarende til 7,45 mio. kroner. De penge kan Alves tilsyneladende ikke fremskaffe og i stedet skulle det være Neymar der lægger beløbet, for at hjælpe sin gode ven.

Det er endnu uvist hvornår ankesagen skal for domstolen, men der kommer nok til at gå flere måneder. I mellemtiden kan Dani Alves nyde friheden i den catalanske hovedstad.

alves3F

.:FORSIDE:.