Copa del Rey skydes i gang uden Barcas deltagelse

FCBARCELONA.DK - 17.10.23

// Copa del Rey

Det varer ikke længe inden at pokalturneringen Copa del Rey skydes i gang med første runde, men det bliver uden Barcas deltagelse. Ligesom de øvrige deltagere i Supercuppen, træder de først ind i 1/16 finalen.

Copa del Rey er den ældste turnering i spansk fodbold, for det var sådan man afgjorde mesterskabet i fodboldens tidlige historie. Første gang turneringen blev spillet var i 1902 og det var først i 1928 at ligaen blev etableret.

Artiklen fortsætter under annoncen

I morgen trækkes der lod til første runde, hvor der ligger 110 hold klar i bowlen. Her er Barca ikke blandt og det samme gælder Real Madrid, Atlético Madrid og Osasuna. Årsagen er, at disse fire hold deltager i den spanske Supercup til januar, hvor man endnu en gang spiller om trofæet i Saudi Arabien.

De to første runder af Copa del Rey afvikles uden disse fire hold, der dermed træder ind i 1/16 finalerne, hvor der i alt resterer 32 hold i turneringen. Helt frem til semifinalen afgøres runderne i én kamp, hvor de lavest rangerende hold har fordel af hjemmebane. I semifinalen spilles der ude og hjemme, mens finalen spilles på neutral bane.

Sidste sæson var det Real Madrid der vandt Copa del Rey, mens Barca er den klub med flest pokaltrofæer i historien, nemlig 31. Seneste catalanske pokaltriumf var i 2021, da Ronald Koeman trænede holdet.