fbpx
Annonce

Breddespillerne greb ikke chancen mod Cádiz

Simon Arun Vrábel - 20.04.22

// La Liga

I mandagens kamp mod Cádiz var der flere navne i startopstillingen, som normalt ikke er Xavis førstevalg, men i stedet for at gribe chancen leverede de en tam indsats, som resulterede i et pinligt 0-1 nederlag.

Karantæner og skader i truppen tvang Xavi til at sætte holdet anderledes end hvad han normalt ville gøre og det gav flere breddespillere chancen for at vise sit værd. Selvom Barcas bænk specielt i den sidste halvdel af sæsonen har været særdeles stærk viste spillere som Lenglet, Dest, Gavi og Memphis ikke dét niveau, som Xavi helt sikkert havde håbet.

Barca har i de seneste måneder kæmpet hårdt for at forbedre den 9. plads, som holdet befandt sig på da Xavi satte sig i trænersædet på Camp Nou, og det hårde arbejde har medført en række skader til flere nøglespillere forud for gårsdagens kamp imod Cádiz. I forsvaret er Piqué forsat skadet i lårmusklen og Araújo var i kampen imod Cádiz ude med karantæne. På midtbanen pådrog også Pedri sig en skade imod Frankfurt og i angrebet mangler Ansu Fati forsat.

Artiklen fortsætter under annoncen


Disse skader og karantæner gjorde, at Lenglet og Eric García fik en sjælden mulighed for at spille sammen, mens Gavi fik en kærkommen mulighed for at vise, at han kan kæmpe med Pedri og Frenkie de Jong om en startplads i næste sæson. Dertil fik Memphis Depay lov til at starte kampen på bekostning af Aubameyang centralt i angrebet.

Selvom Barca kun lukkede ét mål ind var det tydeligt for enhver, at Garcia og Lenglet ikke er vant til at arbejde sammen, for de spillede sjældent hinanden bedre i løbet af kampen. De offensive løb var der få af og man så ofte Busquets rykke ned imellem de to for at modtage bolden og bygge spillet op. Desuden virkede de begge langsomme i defensiven hvilket gjorde, at Cádiz kom frem til flere farlige indlæg i løbet af kampen.

På midtbanen havde Gavi også en svær aften hvor han trods adskillige forsøg på smarte afleveringer og afslutninger ude fra feltet, gang på gang blev afvæbnet af Cádiz-forsvaret og i stedet tabte flere bolde. Til sidst virkede han opgivende når han fik bolden udenfor modstanderens felt. I angrebet blev Memphis pillet ud efter 61 minutter kort efter at Cádiz bragte sig foran 0-1 og her kunne Xavi have givet hollænderen muligheden for at jagte en udligning, men i stedet valgte han at skifte Aubameyang ind hvilket må ses som mangel på tillid til Memphis.

Udover, at de mange Barca-fans helt sikkert var skuffede over holdets indsats må det også bekymre Xavi, at holdet viser så lavt et bundniveau og det bliver muligvis et emne, som han vil vende med den sportslige ledelse forud for sommerens transfervindue.

.:FORSIDE:.