Barcas præstationer vækker begejstring hos Laporta

Johannes Nibe Christensen - 02.03.22

// Joan Laporta

ps5 art

En tilfreds præsident Joan Laporta var på plads på Camp Nou søndag aften, da Barca på ny udfoldede sig. Denne gang gik det udover Athletic Bilbao, som måtte se sig slået med cifrene 4-0 efter endnu en pragtkamp af catalanerne.

37 minutter skulle der gå før formstærke Aubameyang fandt nettet på en returbold fra Piques hovedstød, som havde ramt overliggerne. Barca viste lovende takte i første halvelg, og kunne gå til pause med en fortjent 1-0 føring.

Efter 67 minutter erstattede franske Ousmane Dembele, Ferran Torres - der minutter forinden havde brændt en kæmpe chance alene igennem med Bilbaos målmand, Unai Simon. Franskmanden kom ind til en massiv pibekoncert fra Camp Nou, der dog hurtigt skiftede pibelydene ud med klapsalver. For da kampen var omme, kunne Dembele forlade banen med 1 mål og 2 assists, på blot 26 minutter, i bagagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det flotte spil og den store sejr gav præsident Laporta anledning til at søge til tasterne på sociale medier. Laporta skrev således på sin Twitter-profil, at "Este es el camino hacia el éxito!", som på dansk oversættes til "Dette er vejen til succes". Under teksten havde præsidenten tilføjet et billede af sig selv i færd med at kramme træner Xavi. Laporta, som førhen ikke har været bleg for at lægge skjul på sin tiltro til Xavi, understreger med billedet og teksten, at han i høj grad tror på Xavis evner som træner for det lovefulde Barca-mandskab.

Med tre kampe på stribe, hvor det catalanske mandskab har scoret fire mål - samt avancementet i Europa League - er det svært ikke at dele Laportas begejstring for Xavi. Træneren har fuldkommen ændret på tilgangen til træning, kost, disciplin og måde at spille fodbold på, og det lader til at have stor effekt på både spillere og fans.