fbpx
Annonce

Barcas dårligste pointhøst i ligaen siden 2008

FCBARCELONA.DK - 24.05.21

© Getty Images
// La Liga

La Liga takkede af den forgangne weekend, hvor det som bekendt blev til en 3. plads til Barca med 79 point. Man skal hele 13 år tilbage for at finde en dårligere pointhøst. Især pointhøsten på Camp Nou har været skuffende.

Skal man finde et ord der kan beskrive Barcas indsats i ligaen må det være ustabilitet. De lagde ud med to sejre, løb ind i lang periode med mange pointtab, hvorefter 2021 blev indledt med en imponerende stime, der bragte dem tilbage i mesterskabskampen. Det hele blev dog sat over styr af en rigtig skidt sæsonafslutning.

Resultatet er at Barca sluttede med 79 point og det er i sig selv skuffende, for det er første gang i 13 år at man ikke overstiger 80 point. Man skal tilbage till sæsonen 2007/08 for at finde en dårligere pointhøst. Dengang blev det til blot 67 point, men det var alligevel nok til en 3. plads efter Real Madrid og Villarreal.

Skal man finde årsagen til det skuffende antal point, må man kigge på Camp Nou. Her har man nemlig kun hentet 38 ud af 57 mulige point i de 19 hjemmekampe. Barca har altså smidt 19 point på eget græs. Der er milevidt fra normal styrke i de hjemlige rammer.

Reelt har Barca således fået flere point ude end hjemme i denne sæsons La Liga, for på udebane er det blevet til 41 point denne sæson, mod de 38 på Camp Nou.

.:FORSIDE:.