fbpx
Annonce

Barca vil hente næsten gratis forsvarskæde

Jeppe Kjær - 03.03.22

// Andreas Christensen

ps5 art


Barca arbejder allerede på fuldt tryk forud for sommerens transfervindue, hvor det største fokus ligger på at forstærke forsvaret. Her har catalanerne angiveligt kig på flere forsvarsspillere, som kan hentes gratis

Selvom at Barca har spillet godt på det sidste, er det stadig åbenlyst, at forsvaret har været den svage del af mandskabet. Det er ikke kun venstre og højre back, der mangler en optimering, men også de centrale backs. Dette skyldes forsvarets høje alder, men også spillere, som ikke har overbevist Xavi af flere grunde. Under alle omstændigheder er det klart, at Barcas fodbolddirektør, Mateu Alemany, og Jordi Cruyff fra den sportslige ledelse, arbejder på at forstærke defensiven ved at finkæmme markedet og foretage de rigtige beslutninger. Det vigtigste er dog at bruge så få penge som muligt. Faktisk kan tre ud af de fire spillere ankomme gratis til klubben. De fire spillere, som Barca har i kikkerten, er Ajax' Mazraoui, Chelseas Azpilicueta og Andreas Christensen samt Valencias Gayá.

Noussair Mazraoui spiller på nuværende tidspunkt højre back for Ajax. Han er kun 24 år, hans kontrakt udløber til sommer, han allerede har erfaring i topfodbold og han er utrolig dygtig både teknisk og taktisk. Barca har allerede været i kontakt med hans agent, Mino Raiola, og klubben er optimistisk i forhold til et skifte. Det er nødvendigt at forstærke netop højreback positionen, da Dani Alves er 38 år og hans kontrakt udløber i juni. Dernæst har Xavi ikke den store tiltro til Sergio Robertos tekniske kvaliteter, selvom at de kommer godt overens personligt. Derudover har Dest heller ikke fået sit gennembrud.

Artiklen fortsætter under annoncen


I det centrale forsvar er der behov for forstærkninger, da Gerard Piqué er 35 år gammel, og selvom at hans kontrakt først udløber i 2024, betyder hans høje alder, at man leder efter en afløser med kvalitet. Derudover bliver Clement Lenglet ikke set som den rette afløser, hvor alt tyder på et salg til sommer, da han ikke har vist det niveau, som Barca kræver. Samuel Umtiti fornyede sin kontrakt til 2026 for at hjælpe Barca økonomisk, men da der i hans kontrakt er en exit-klausul, overvejer Barca at udnytte den, da han heller ikke har fundet niveauet.

Derfor skal der findes nye kvalitetsforstærkninger til det centrale forsvar, hvor der her er tale om César Azpilicueta og Andreas Christensen fra Chelsea. Azpilicueta på 32 år har kontraktudløb til juni, hvor han har mulighed for at forny et år mere med Chelsea, men Barca skulle angiveligt næsten have overbevist spilleren om at komme gratis til sommer. På Camp Nou tilbyder man ham angiveligt en to-årig kontrakt, hvor der er mulighed for yderligere et.

Samtidig stræber Barca også efter at underskrive med Andreas Christensen på 25, da han spiller med stor kvalitet, og fordi hans kontrakt også er ved at udløbe for Chelsea. Selvom at Barca konkurrerer med Bayern om danskerens underskrift, så foretrækker han angiveligt blaugrana-trøjen, hvis han forlader Stamford Bridge, hvilket ser ud til at ske. På Camp Nou er man meget optimistiske når det kommer til Christensens underskrift.

Sidst er der stor interesse i Valencias 26-årige, Luis Gayá. På Barcas venstre back er der et tydeligt hul, da Jordi Alba ikke har nogen direkte erstatning, hvis han skulle bruge en pause eller er ude med skade. Gayás kontrakt udløber dog ikke denne sommer, men i 2023. Han er dog ikke i gang med at forny sin kontrakt med Valencia, og han ønsker at udvikle sig på et højere niveau. Denne mulighed kan Barca give ham, hvor det eneste, der holder ham tilbage, er konkurrencen med Alba. Valencia ved, at enten skal de sælge ham til sommer, da de kan få omkring 10-12 millioner euro, ellers vil han kunne rejse gratis i 2023, noget som Gayá ikke ønsker, da han gerne vil indbringe noget til sin klub. Derudover er den den 26-årige Grimaldo fra Benfica og Ajax' Tagliafico på 29, som Barca havde i søgelyset i vinterens transfervindue, hvor begges kontrakter også udløber i 2023.

Barca er derfor i fuld gang med at finde muligheder for at forstærke forsvaret, så alle holdets positioner indeholder stor kvalitet, men også en ung alder, så holdet kan udvikle sig og skabe et vinderhold for fremtiden.

.:FORSIDE:.