fbpx
Annonce

Barca tabte ligaen mod de mindre klubber

Rune Stentoft Arlbjørn - 24.05.21

© Getty Images
// La Liga

I La Liga er der en håndfuld klubber som det kan accepteres, at Barca taber point mod, selvom kravet altid er at vinde alle kampe. Disse få klubber gør det altid svært for Barca, men denne sæsom tabte de ligaen mod de mindre klubber.

De klubber som er at finde i den bedste spanske række er selvfølgelig alle store klubber i spansk fodbold, men set i forhold til Barcas størrelse som klub i Spanien, så må de fleste klubber i La Liga betegnes som mindre klubber end den catalanske storklub.

I Barca skal man vinde alle kampe, men nogle gange kan man ikke altid vinde. Der er en håndfuld klubber i Spanien som det kan accepteres, at catalanerne smider point mod. Her kan nævnes de andre store klubber som Real Madrid, Atlético de Madrid, Athletic Club Bilbao, Sevilla og Valencia.

Disse fem klubber gør det altid svært for Barca, så nogle gange mister catalanerne point til de klubber når de møder dem. Sådan er de også for de fem klubber, når de møder catalanerne. Barca har i denne sæson da også smidt point til flere af dem.

Hvad der mere har kostet ligaen i år er de mange pointtab mod de mindre klubber i ligaen. Barca har smidt 20 point i kampe mod klubber som Getafe, Alavés, Cádiz, Eibar, Granada, Levante og Celta de Vigo. Mod klubber som dem bør Barca vinde hver eneste gang.

Hvis Barca havde fået alle de 20 tabte point mod de syv forskellige klubber, så var Koeman og co. blevet suveræne mestre i denne sæson. Mod de fem andre store klubber i Spanien har Barca tabt 15 point. Den eneste af de fem andre store klubber som Barca ikke smed point mod var mod Athletic.

Ellers spillede Barca uafgjort og vandt over Sevilla, tabte to gange til Real Madrid, tabte en gang til mestrene Atlético og spillede en uafgjort med dem, mens det blev til en uafgjort mod Valencia og en sejr over dem.

Pointtab mod de fem andre store klubber:
Sevilla: Uafgjort og en vundet (-2 point)
Real Madrid: To nederlag (-6 point)
Atlético: En tabt og en uafgjort (-5 point)
Valencia: En uafgjort og en vundet (-2 point)
Athletic: To sejre (+6 point)

Mistede i alt point mod dem: 15

Pointtab mod de mindre klubber:
Getafe: En tabt (-3 point)
Alavés: En uafgjort (-2 point)
Cadiz: En tabt og en uafgjort (-5 point)
Eibar: En uafgjort (-2 point)
Granada: En tabt (-3 point)
Levante: En uafgjort (-2 point)
Celta: Et nederlag (-3 point)

Mistede i alt point mod de mindre klubber: 20

Mistede point i alt i La Liga: 35

Barca fik 79 point i ligaen i denne sæson. Vinder man alle de 38 kampe kan man maksimalt få 114 point.

.:FORSIDE:.