fbpx
Annonce

Barca skal slutte sæsonen af med en tredjeplads

Rune Stentoft Arlbjørn - 22.05.21

© Getty Images
// Eibar

Efter aftenens kamp mod Eibar er sæsonen 2020-21 slut for catalanerne, der inden kampen allerede har udspillet sin rolle i kampen om mesterskabet. Holdet ligger på tredjepladsen og den plads gælder det for Barca om at fastholde.

Barca har for længst sikret sig kvalifikation til Champions League i næste sæson, men der fortsat tvivl om Barca slutter sæsonen på tredje- eller fjerdepladsen. Catalanerne ligger på tredjepladsen med to point mere end Sevilla på fjerdepladsen inden aftenens kamp.

Det kan godt være der ikke er den store forskel på at ende på tredjepladsen eller fjerdepladsen i forhold til at komme med i Champions League, men set fra andre perspektiver er det altid bedst at slutte så højt i tabellen som muligt.

Ved at sikre sig tredjepladsen i tabellen vil Barca modtage bronzemedaljer som bevis for deres præstation i ligaen. Ender man på fjerdepladsen er der ikke nogen form for medaljer. Der uddeles også flere præmiepenge jo højere man slutter i tabellen.

Derfor skal Barca som minimum sørge for at få et point i aftenens udekamp mod Eibar. På den måde vil catalanerne være sikre på at slutte som nummer 3 med 77 point efter 38 kampe. Sevilla kan med en sejr over Alavés også nå 77 point, men Barca er bedre indbyrdes med andalusierne i sæsonens to kampe i ligaen mellem de to klubber. Derfor vil Barca tage tredjepladsen i tilfælde af pointlighed mellem dem.

Det vil også være godt for holdet at slutte af med en sejr oven på de seneste skuffelser i La Liga. Det vil måske efterlade spillerne med en bedre smag i munden i forhold til næste sæson, hvis de leverer en overbevisende kamp og tager sejren i aften.

.:FORSIDE:.