fbpx
Annonce

Avis: Koeman ikke den skyldige for Barcas problemer

FCBARCELONA.DK - 14.05.21

© Getty Images
// Ronald Koeman

Spekulationerne om en udskiftning af Koeman florerer livligt, efter at Barca har udspillet sin rolle i ligaen. Avisen Marca kommer dog hollænderen til undsætning, for de mener ikke man kan pege på ham som den skyldige.

Trods triumfen i Copa del Rey vil sæsonen 2020/21 blive betegnet som skuffende på grund af den tidlige exit af Champions League og en sekundær placering i ligaen. Holdet oplevede store problemer i sæsonstarten og også her i slutfasen, hvor mesterskabschancen er blevet sat over styr.

Det har fået kritikken til at hagle ned over Koeman, der har kontrakt med Barca et år mere. Han må dog se sig selv som fyringstruet, for præsident Joan Laporta har ikke offentligt bakket sin træner op på det seneste.

I dag kommer avisen Marca så Koeman til undsætning. De mener ikke man kan bebrejde hollænderen den situation holdet befinder sig i. De husker på, at Koeman overtog et mandskab i dyb krise efter 2-8 massakren mod Bayern, en Messi der ville væk og en økonomi i laser, så der ikke var råd til de nødvendige forstærkninger.

Det var ikke Koemans beslutning at sende Luis Suárez væk. Den var taget inden Koeman kom til, men en erstatning kom ikke og det har hæmmet holdet gennem hele sæsonen, for manglende effektivitet i front har kostet mange point denne sæson.

Holdets mentale tilstand var i bund og det hele blev kun værre af, at en række skader hæmmede Koemans muligheder for at sætte et slagkraftigt hold. Han måtte i lange perioder hente hjælp på B-holdet for blot at stille hold.

Sideløbende var klubben i et ledelsesmæssigt kaos, specielt da daværende præsident Bartomeu kastede håndklædet i ringen og gik af. Koeman bad om billige forstærkninger i vinterens transfervindue i form af Eric García og Memphis Depay, men klubbens midlertidige ledelse ville ikke bruge penge på spillere. De ville vente til der kom en ny præsident.

Koeman klarede sig med dem han havde og helt uventet fik de kæmpet sig tilbage i kampen om mesterskabet og vandt Copa del Rey, men han må her i slutfasen af sæsonen se i øjnene, at det ikke bliver til et mesterskab.

Det mener Marca ikke man kan bebrejde Koeman, der har haft meget vanskelige vilkår at arbejde under. Om det så får præsident Laporta til give Koeman en sæson mere, eller en ny træner kommer til, kan kun tiden vise.

.:FORSIDE:.