fbpx
Annonce

Avis: Barca øjner Guimarães hvis Lewandowski skifter

Peter Vyff - 20.12.23

// Bruno Guimarães

Barca har til sommer tænkt sig at tage hånd om situationen på midtbanen, hvor Oriol Romeu ikke har slået til. Catalanerne overvejer eftersigende Bruno Guimãraes som en mulig løsning, hvilket dog krævet et farvel til Lewandowski.

Barca har i denne sæson haft store problemer på midtbanen, hvor Xavi især har haft problemer med at finde en konstellation, der også sikrer defensiv stabilitet. Det skyldes især, at Oriol Romeu ikke har fundet sig tilpas i startopstillingen, hvor han ved flere lejligheder er faldet helt igennem.

Romeu regnes derfor også ude, muligvis allerede i januar transfervindue, da trænerstaben er enige i, at han ikke har niveauet til sæsonens afgørende kampe. Ledelsen er derfor fortsat på jagt efter en kvalitetserstatning for Sergio Busquets, der forlod holdet i sommer.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Sportsdirektøren Deco søger eftersigende efter en spillertype, der minder om Yaya Touré, der via sin fysiske styrke dominerede midtbanen, men som samtidig også kunne slå den afgørende aflevering i angrebet. Deco holder i den forbindelse øje med især Bruno Guimãraes fra Newcastle, som har vist imponerede form i de sidste to sæsoner. Det fortæller avisen Sport.

Den boldsikre brasilianer tilbyder en helt anden dimension end, hvad Frenkie de Jong, Ilkay Gündogan og Pedri gør, ligesom han også har kvaliteten til at indgå i Barcas pasningsspil. Catalanerne betragter derfor den 26-årige Guimãraes som en topsigning, der dog rent økonomiske kan blive nærmest umulig at hente.

Den økonomiske situation hos Barca er fortsat en stor forhindring for ledelsen, som er nødsaget til at finde besparelser i truppen, hvis der skal hentes spillere fra allerøverste hylde. Og sådan en kan der komme på tale til sommer, hvor der nu spekuleres i, at sælge stjerneangriberen Robert Lewandowski.

Avisen Sport sender den polske landsholdsspiller i retning af Saudi-Arabien, hvor Barca udover, at modtage et stort transferbeløb, også kan se frem til en stor besparelse på lønbudgettet. Det er dog for nu tvivlsomt om et salg af Lewandowski virkelig er nok til at hente Guimãraes hos pengestærke Newcastle.



.:FORSIDE:.