fbpx
Annonce

Ancelotti fører 5-4 over Xavi i indbyrdes kampe

FCBARCELONA.DK - 21.04.24

 


Når Real Madrid og Barca i aften tørner sammen i El Clásico på Santiago Bernabeu i den spanske hovedstad, er det det 10. gang at Carlo Ancelotti og Xavi står overfor hinanden som trænere og her fører italieneren snævert.

Ancelotti er med sine mange år i trænerfaget klart mere erfaren end Xavi, der ikke har mange år på bagen i trænergerningen. Alligevel er det ret lige i det indbyrdes regnskab, for her fører Ancelotti med med 5-4. Ingen af deres ni møder er endt uafgjort. Målscoren i disse kampe er 18-15 i Madrids favør.

Artiklen fortsætter under annoncen


Deres første møde var i januar 2022 i den spanske Supercup, hvor Madrid vandt med 3-2, men et par måneder senere tog Xavi revanche med en overlegen 4-0 sejr i ligaen og det endda på Santiago Bernabeu. Senere samme år vandt Madrid 3-1 på egen bane.

Derefter fulgte der tre sejre i træk til Xavi, mens de tre seneste opgør alle er gået Ancelottis vej, senest i finalen i Supercuppen i januar, hvor Madrid vandt med knusende 4-1.

Ser man på alle Ancelottis kampe mod Barca gennem tiden, også med andre klubber, har han mødt catalanerne 21 gange. Her er det blevet til ni sejre, tre uafgjorte og ni nederlag.

I aften skal Xavi så forsøge at udligne i det indbyrdes regnskab med Ancelotti. Kampen fløjtes i gang kl. 21.00 og den vises på TV2 Sport X.

xavi88F

// El Clásico
.:FORSIDE:.