fbpx
Annonce

Analyse: UEFA kan ikke straffe Barca for superliga

FCBARCELONA.DK - 14.05.21

// Super League


UEFA undersøger lige nu, hvordan de kan straffe Barca, Real Madrid og Juventus for deres planer med Super League, men Barca står i en speciel situation og det vil næppe gøre det muligt for UEFA at straffe catalanerne.

UEFA har tænkt sig at slå hårdt ned på de 12 klubber der ønskede at stifte sin egen europæiske Super League som alternativ til Champions League. Ni af klubberne er trådt ud af projektet og har indgået et frivilligt forlig med UEFA, men Barca, Real Madrid og Juventus holder fast.

Det har fået UEFA til at indlede en sag mod de tre klubber, hvor det skal undersøges hvordan de kan straffes, men her står fodboldorganisationen i en svær situation, specielt når det gælder FC Barcelona.

Klubberne har allerede fået en domstols ord for, at de ikke har brudt nogle af UEFA's regler. Her blev det slået fast, at de har lov til at planlægge en anden liga. Den dom dykker UEFA helt sikkert ned i for at se, om de er enige, hvilket de næppe er.

Dertil kommer Barcas specielle situation. Barca har forpligtet sig til den nye Super League med det forbehold, at det bliver godkendt på en generalforsamling, hvor klubbens medlemmer skal stemme om det. Derfor er Barca rent juridisk ikke forpligtet til projektet endnu.

Netop det argument blev UEFA-præsident Ceferin bedt om at forholde sig til i går på en videokonference. 'Jeg er er ikke en del af disciplinærkomitéen. Det er ikke i mine hænder' var hans afværgende svar.

Det er en kendsgerning, at FC Barcelona ejes af sine flere tusinde medlemmer og at store beslutninger bringes op på den årlige generalforsamling. Et par eksempler på det er vedtagelsen af det ambitiøse projekt Espai Barca med moderniseringen og udvidelsen af Camp Nou, som blev vedtaget, samt nedstemningen af daværende præsident Bartomeus forslag om et nyt klublogo.

Barcas præsident Joan Laporta har derfor ikke forpligtet klubben til en Super League, men derimod overladt beslutningen til medlemmerne på demokratisk vis, som der er tradition for gennem mere end 120 år i den catalanske klub.

Det vurderes derfor, at UEFA får meget svært ved at finde argumenter for at straffe Barca under disse omstændigheder. Kommer der alligevel en straf, vil Barca med garanti kæmpe hårdt for at få den omstødt, både ved sportsdomstolen og ved en almindelig domstol.

Det sidste ord er med garanti ikke sagt i denne strid, men angiveligt sidder Joan Laporta roligt i sin stol på præsidentkontoret på Camp Nou. Han er overbevist om, at Barca ikke kan straffes af UEFA.

.:FORSIDE:.