fbpx
Annonce

Alba overtager 10. plads for flest kampe for Barca

Allan Stefan - 17.04.22

// Jordi Alba

Jordi Alba rundede for nyligt et skarpt hjørne for Barca og skrev sit navn yderligere ind i klubbens historiebøger. Venstrebacken har nemlig overhalet Guillermo Amors antal spillede kampe for Barca og har nu taget 10. pladsen.

Den aldrende catalaner overtog Amors 10. plads på Barcas alle tiders liste over spillere med flest optrædener. Det skete i ligakampen mod Levante i forrige weekend. Alba er uden tvivl en af de bedste venstrebacks Barca nogensinde har rådet over. Siden han skiftede Valencia ud med barndomsklubben tilbage i 2012, har han faktisk også været en Europas farligste. Barcas hurtige back er nemlig den mest assisterende forsvarsspiller i Europas fem bedste ligaer siden år 2012.

Artiklen fortsætter under annoncen


Efter et årti hos de catalanske mastodonter har Jordi Alba haft en række forskellige trænere. Fællesnævneren for Tito Vilanova, Tata Martino, Luis Enrique, Ernesto Valverde, Quique Setién, Ronald Koeman og nu Xavi, er at de alle har satset på Alba, og han har været ubestridt førstevalg på venstrebacken gennem alle 10 år. Udover at være solid i sine defensive aktioner, er det især hans bidrag frem ad banen, der er hans klare styrke. Efter et årti med at suse op- og ned ad venstreflanken har han scoret imponerende 24 mål og lagt op til hele 91 scoringer.

I torsdagens Europa League kamp mod Eintracht Frankfurt spillede Jordi Alba sin kamp nummer 422, hvilket sætter ham alene på 10. pladsen. Det skete i et særdeles skuffende opgør, hvor catalanerne blev sendt ud af Europa League.

Xavi og co. har mulighed for at rejse sig oven på det skuffende Europa League-exit når Barca hjemme tager imod Cadiz. Kampen fløjtes i gang kl. 21.00 og den kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.