Referat: Villarreal – FC Barcelona 3 - 4

FCBARCELONA.DK - 27.08.23

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Koundé, Christensen (García 46’), Alonso, Romeu (Torres 63’), Gündogan (Fermin López 86’), De Jong, Gavi, Yamal (Fati 76’), Lewandowski

Bænk: Astralaga, Diego Kochen, Eric García, Balde, Casadó, Cubarsí, Fermín López, Ansu Fati og Abde

Mål: 0-1 Gavi (12’), 0-2 De Jong (15’), 1-2 Foyth (26’), 2-2 Sørloth (40’), 3-2 Baena (50’), 3-3 Torres (68’), 3-4 Lewandowski (71’)

Barca mødte Villarreal på udebane i ligaens tredje runde. Her ændrede Xavi lidt på holdet i forhold til seneste kamp og det betød en plads til start til Sergi Roberto og Marcos Alonso, hvor sidstnævnte netop er blevet indskrevet til La Liga. Endnu en gang blev den unge Yamal foretrukket fremfor Fati, Torres og Abde, mens Balde noget uventet startede på bænken.

Allerede i kampens 5. minut lykkedes det for Villarreal at få sendt bolden i nettet, men målet blev annulleret af VAR for en meget snæver offside. Blot to minutter senere var de tæt på igen, da Baena kom til en helt åben mulighed i feltet, men han drejede bolden tæt forbi mål. Dermed stoppede trængslerne ikke for et presset Barca-mandskab, for i det 10. minut var det kun en ren klasseredning fra Ter Stegen der forhindrede en scoring til Villarreal. Stik imod spil og chancer kom Barca på 0-1 i det 12. minut. Det skete efter et hjørnespark, hvor Yamal opsnappede returbolden og sendte den tilbage i feltet, hvor lille Gavi fik headet den i nettet til en ufortjent 0-1 føring til Barca.

Blot tre minutter senere scorede Barca igen, da Lewandowski var tæt på at komme fri, men bolden blev prikket fra ham. Den røg hen til en komplet fri De Jong, der let kunne gøre det til 0-2. De to mål gav mere ro over Barcas spil og de virkede i kontrol, selvom Villarreal konstant forsøgte at skabe noget. I det 25. minut var det meget tæt på en reducering, da Pedraza kom fri, men Ter Stegen viste på ny sin høje klasse og afværgede til hjørne. På det hjørnespark svigtede Barcas markeringer, så Foyth kunne heade bolden i nettet til 1-2. Målet gav hjemmeholdet nye kræfter og i det 30. minut fik de et frispark udenfor feltet, som Baena sendte flot afsted, men Ter Stegen reddede igen.

Det var Villarreal der nu havde overtaget og Barcas defensiv virkede ikke overbevisende. Det gjorde det derimod for Villarreal i det 40. minut, hvor de fik sat et flot angreb op. Det endte med at Sørloth let kunne skubbe bolden over stregen, efter at Barca-forsvaret reelt var udspillet. VAR tjekkede målet for offside mod nordmanden, men det blev godkendt. I dommerens tillægstid fik Lamine Yamal vist hvad han kan, da kan trak godt fri feltet og fik afsluttet, men hans skud blev blokeret. Det blev afslutningen på en første halvleg hvor Barca havde smidt en 0-2 føring væk.

Barca skiftede ud i pausen, da Christensen blev erstattet af Eric García, hvilket kunne indikere nye skadesproblemer for danskeren. Anden halvleg fik en skidt start for Barca, for i det 50. minut kom Villarreal på 3-2 på en flot scoring af Baena, efter at Sergi Roberto var blevet overspillet på kanten. Fem minutter senere var det uhyre tæt på en udligning, da Lamine Yamal sendte et godt skud afsted, hvor bolden tog indersiden af stolpen helt oppe i målkrydset. Her manglede den 16-årige spiller det sidste held. Spillet begyndte at fungere bedre for Barca og lige inden at uret rundede en time havde Lewandowski et godt forsøg, hvor danske Filip Jørgensen i Villarreals mål reddede i fuld længde. Kort efter blev Romeu afløst af Torres i en klar offensiv ændring.

Barca fastholdt initiativet og det var tæt på at give udbytte efter 65 minutter, hvor Alonso kom til en god afslutning, men igen afværgede Jørgensen. Det gjorde danskeren derimod ikke fem minutter senere, da Torres i to omgang fik banken bolden i nettet til en 3-3 scoring. Blot et par minutter efter viste Yamal høj klasse med et par gode træk, hvorefter han sendte bolden på indersiden af stolpen. Den røg videre til Lewandowski, der let kunne gøre det til 3-4. Flot comeback af catalanerne. I det 76. minut blev Fati sendt på banen i stedet for Yamal, der blev klappet af banen af hjemmeholdets fans i en flot og fortjent gestus.

Villarreal var tvunget til at satse fremad banen, men Barca havde godt styr på tingene og holdt hjemmeholdet fra at blive farlige. Samtidig forsøgte de at udnytte den plads som Villarreals satsning gav og det var tæt på at lykkes i det 84. minut, men Fati afsluttede svagt i stedet for at spille videre til enten Lewandowski eller Gündogan. Lige efter blev netop Gündogan afløst af Fermin López. Netop som kampen var gået ind i overtiden, burde Lewandowski have lukket kampen, da han fik en friløber mod mål, men Jørgensen hev en flot redning frem. Lige efter forsøgte Fermin López sig fra distancen med et godt skud, men også her afværgede Jørgensen i målet. Det lykkedes for Barca at holde Villarreal fra at skabe noget i slutfasen og det blev dermed til en vigtig sejr på 3-4 efter en meget underholdende kamp.