FC Barcelona: Ter Stegen, Cancelo, Koundé, Christensen, Balde, Gündogan, Gavi, Felix (Torres 71’), Raphinha (Fermín 37’), Yamal (Romeu 82’), Lewandowski

Bænk: Peña, Martínez, Araujo, Alonso, Romeu, Sergi Roberto, Torres, Astralaga og Fermín López

Mål: 1-0 Sergio Ramos, selvmål (76’)

Barca spillede sin tredje kamp på blot syv dage, da de tog imod Sevilla i ligaens 8. runde. Her overraskede Xavi ved at indlede opgøret med hele fire angribere, hvor Raphinha og Felix begge fik til opgave at hjælpe midtbanen.

Begge mandskaber lagde ud i lidt adstadigt tempo og det var ret jævnbyrdigt i indledningen. Sevilla stod højt på banen og det gav Barca problemer i opspillet, især for Gündogan, der fik rollen på den defensive midtbane. Barca fik nogle hjørnespark, men der skulle gå 12 minutter inden at kampens første seriøse afslutning kom, da Joao Felix måtte se norske Nyland i Sevilla-målet afværge. Kort efter afsluttede Sevilla for første gang i opgøret, men Ter Stegen tog sig af skuddet fra sin tidligere holdkammerat i Barca Ivan Rakitic.

Som tiden gik var det Barca der begyndte at få et overtag og kampen åbnede mere op. Barca blev mere målsøgende i sit spil og det var uhyre tæt på at give udbytte i det 21. minut. Her trak Cancelo godt ind i feltet og serverede bolden til en komplet fri Joao Felix, der bankede bolden på undersiden af overliggeren, så den røg ned på selve målstregen. Kæmpe afbrænder af Felix. Få minutter efter appellerede Estadi Olímpic for straffespark til Raphina, han løbe alene mod mål og faldt i feltet, men dommeren vinkede afværgende og VAR greb ikke ind.

Sevilla spillede fortsat godt med og efter en halv time var det dem der kunne være kommet foran. Gæsterne opsnappede bolden foran Barcas felt og det gav en kæmpe mulighed til Ocampos, men Gavi kom godt tilbage og blokerede tæt foran mål. Kort efter var der skidt nyt til Barca, for Raphinha satte sig ned på banen og tog sig til det ene baglår. Han kunne ikke fortsætte og Fermín kom på banen i stedet. Blot to minutter var det Yamal der trak godt ind i feltet og spillede videre til den indskiftede Fermín, der stod helt fri foran mål, men hans afslutning var ikke god. Her burde han have bragt sit hold foran. Der skete ikke mere inde pausefløjtet efter 45 minutter, hvor Barca havde fortjent en føring.

Barca satte sig på spillet fra anden halvlegs start og da genpresset samtidig fungerede fint, betød det et klart overtag til hjemmeholdet. Sevilla kom under pres og der var flere gange optræk til noget farligt, men man skulle hen til 55. minut før det udmøntede sig i en catalansk afslutning. Det var Lewandowski der forsøgte sig, men hans skud ramte en modstander og gik til hjørne. På det hjørnespark headede Koundé tæt over mål. Barca fastholdt presset og tilskuerne på Estadi Olímpic bakkede holdet godt op.

Sevilla var sjældne gæster foran Barcas felt, men efter 65 minutter lykkedes de at komme til en afslutning, men bolden sad lige i handskerne på Ter Stegen. Lige efter sendte Yamal et skud tæt forbi mål. Barca holdt fast og fortsatte presset på gæsterne og det gav en god afslutning til Gavi, men bolden blev snittet til hjørne. Kort efter Joao Felix afløst af Ferran Torres. Et par minutter viste Sevilla tænder med et hovedstød, hvor bolden strøg tæt forbi mål. Her var marginalerne på Barcas side, for Ter Stegen havde været chanceløs, hvis bolden havde været indenfor rammen.

I det 76. minut kom belønningen for det massive pres. Torres sendte bolden på tværs til Yamal i feltet, der headede den ind foran mål. Her ramte bolden den tidligere Real Madrid spiller Sergio Ramos på benet og gik i nettet til 1-0. Målet skabte enorm jubel, ikke mindst fordi det var Ramos der scorede selvmålet, for de catalanske fans havde ikke glemt ham for hans tid hos ærkerivalerne. Kort efter skulle defensiven styrkes, da Romeu afløste Yamal. Sevilla reagerede ved at gå langt frem på banen og de lykkedes at sætte sig på spillet. Barca-spillerne virkede pressede, for de var nødsaget til at sparke bolden væk i stedet for at holde på den, når presset blev for stort.

Efter en usikker periode fik Barca bedre styr på nerverne og de lykkedes med at holde bedre på bolden. Samtidig gav Sevillas satsning mere plads og det gav Barca en stor mulighed i overtiden, hvor Lewandowski fik blokeret et skud til hjørne. Sevilla forsøgte sig med et sidste desperat pres, men uden at de kom tæt på en udligning. Det sluttede derved med en fortjent 1-0 sejr til Barca efter en svær kamp.