Referat: FC Barcelona – Real Madrid 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 30.07.23

// El Clásico // Real Madrid

Barca hentede en flot og fortjent sejr på 3-0 over Real Madrid i El Clásico. Dembélé, Fermin López og Torres scorede de catalanske mål, mens Madrid brændte et straffespark og ramte træværket 4-5 gange.

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Christensen (García 28’), Araujo (Dest 75’), Balde (Alonso 75’), Romeu (Torres 75’), Gündogan (Sergi Roberto 42’), Pedri (Fermin López 66’), De Jong (Abde 75’), Lewandowski (Fati 75’), Dembélé (Raphinha 66’)

Mål: 1-0 Dembélé (15’), 2-0 Fermin López (85’), 3-0 Torres (90’)

Barca spillede sin anden træningskamp på turen til USA, da de mødte Real Madrid i El Clasico, et opgør der blev spillet i Dallas, Texas. Her stillede Xavi med noget der kunne ligne den stærkest mulige opstilling og det samme gjorde Madrid. Som man så det i kampene mod Madrid i sidste sæson, var det Araujo der lå som højre back overfor Vinicius

FCBSHOP art

Der var kun spillet tre minutter da kampens første forsøg kom. Balde sendte bolden ind i feltet, hvor den blev clearet af Madrids forsvar, men Romeu stod klar på riposten og bankede bolden op på overliggeren. Få minutter efter var det Madrid der viste tænder, da Rodrygo sendte et skud tæt forbi mål. Ingen af holdene lykkedes med at få et overtag i spillet, der bølgede frem og tilbage til glæde for de mange tilskuere på AT&T Stadium. Efter et kvarter fik Barca frispark i højre side, hvor Gündogan lagde bolden ind til Pedri, der smart fandt Dembélé i dybden og franskmanden gjorde det flot til 1-0.

Få minutter efter dømte dommeren straffe til Madrid, da et indlæg havde ramt Araujo på armen. Vinicius tog sig af sparket, men sendte bolden på overliggeren. Kampen fortsatte med at være jævnbyrdig, men det var tydeligt at Madrid havde sværest ved at skabe noget fremad banen. I det 28. minut foretog Xavi en uventet udskiftning, da Garciá afløste Andreas Christensen, der ellers ikke så ud til at være skadet. Der blev begået en del frispark og der begyndte at herske en lidt ond stemning på banen. I det 32. minut var det uhyre tæt på en udligning, da Rodrygo tog et direkte frispark udenfor feltet, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og afværgede flot.

Kort efter var der dramatik, da Vinicuis først sendte bolden på undersiden af overliggeren, hvorefter Bellingham afsluttede på stolpen. Her var heldet med Barca. Minuttet efter blev Dembélé spillet helt fri på en omstilling, men hans afslutning blev afværget af Courtois. Her burde franskmanden have øget Barcas føring. Lige efter var der skidt nyt til Barca, for her måtte en skadet Gündogan lade sig udskifte med Sergi Roberto. I dommerens tillægstid kom Rodrygo til en åben mulighed tæt foran mål, men igen leverede Ter Stegen en flot redning. Det blev slutningen på en intens og dramatisk første halvleg.

Noget uventet skiftede Xavi ikke ud i pausen. Barca lagde klart bedst ud og havde god fart i bolden. De fik skabt et par farlige situationer, men uden at der blev afsluttet. Barca fortsatte med at dominere klart og Madrid var tvunget tilbage i eget felt med mange mand. Man skulle hen til en times spil inden at Barca afsluttede for første gang efter pausen, da Araujo sendte et lidt forkølet hovedstød afsted efter et hjørnespark. Lige efter havde Dembélé et godt skud, som Courtios dog tog sig sikkert af.

Et par minutter efter var det igen tæt på en udligning da Tchouaméni sendte et brag af et skud på overliggeren, hvorefter bolden ramte Ter Stegen i ryggen og gik til hjørne. Her var Barca igen tilsmilet af heldet. Midt i halvlegen blev Dembélé og Pedri erstattet af Raphinha og den unge Fermin López. Real Madrid var efterhånden kommet langt bedre med og Barca havde problemer med at holde på bolden. Det var muligvis trætheden der meldte sig i sæsonens blot anden træningskamp. Med et kvarter tilbage kom Dest, Alonso, Torres, Abde og Fati på banen i stedet for Araujo, Romeu, Balde, De Jong og Lewandowski.

Madrid kæmpede for at få udlignet og det var tæt på at lykkes i det 82. minut, da Vinicius trak ind i feltet og sendte bolden tæt forbi mål. Få minutter efter erobrede Barca bolden foran Madrids felt og det gav den 20-årige Fermin López en åben skudchance. Det takkede han for ved at sende bolden knaldhårdt i nettet til 2-0. Den scoring betød meget for den unge spiller, kunne man se. Blot to minutter efter ramte Madrid træværket for femte gang, da Vinicius måtte se bolden tage overliggeren. Lige efter fik Madrids Joselu en helt åben chance tæt foran mål, som han brændte fælt.

Det blev straffet netop som kampen gik ind i overtiden. Her lagde Fermin López bolden frem til Torres, der fik løftet den over Courtois og derefter sendte den i nettet til en 3-0 scoring. Mere skete der ikke og Barca fik dermed en flot 3-0 sejr i El Clásico, hvor Madrid havde brændt et straffespark og ramte træværket 4-5 gange.