Referat: FC Barcelona – Athletic Club Bilbao 1 - 0

// Athletic Bilbao

FC Barcelona: Ter Stegen, Cancelo, Christensen (Araujo 58’), Martínez, Balde (Alonso (80’), Romeu (Yamal 58’), Gündogan, Fermín López (Guiu 80’), Gavi, Torres, Felix

Bænk: Peña, Araujo, Alonso, Yamal, Astralaga, Unai Hernández, Guiu og Fort

Mål: 1-0 Guiu (80’)

Barca tog imod Athletic Club Bilbao efter landskampspausen og her ville en sejr betyde, at Xavi og hans spillere ville hente ind på Real Madrid i toppen af ligatabellen. Barca var hæmmet af afbud fra nøglespillere som Koundé, De Jong, Pedri, Lewandowski og Raphinha, der alle er ude med skader.

Det var Bilbao der bedst ud og de skabte en god mulighed allerede efter fire minutter, men Ter Stegen greb fint ind. Barca kom efterhånden bedre i gang og satte sig på spillet, hvilket udmøntede sig i en åben chance til Felix efter 10 minutter på et godt oplæg af Torres, men portugiseren måtte se bolden tage oversiden af overliggeren. Spillet fungerede fint for Barca og i det 13. minut var de tæt på igen, da Balde fandt Fermin i feltet og det lignede en scoring til Barca, men Unai Simon i målet hev en utrolig fodparade frem.

Barca havde momentum med sit målsøgende spil og det gav endnu en mulighed til Felix efter 20 minutter, men han måtte se Simon redde i to omgange. Minuttet efter viste Bilbao at de stadig var med, da Iñiki Williams sendte et godt skud af sted, hvor Ter Stegen leverede en flot redning. Barca begyndte at få problemer med spillet, for bolden blev smidt meget væk og det brød deres rytme. Bilbao var klart bedre med og man kunne mærke frustrationer på lægterne. Det var baskerne der styrede spillet og Barca havde svært ved at holde på bolden særlig længe af gangen.

Barcas ubalance blev bekræftet af nødvendigheden af at begå et par professionelle frispark, hvilket indbragte gule kort til Gavi og Romeu. Barca virkede efterhånden tandløse i offensiven, mens Bilbao virkede mere målsøgende i sit spil. Man skulle dog hen til dommerens tillægstid før at baskerne kom frem til noget, men så var det til gengæld også meget tæt på. Det var Nico Williams der kom fri og afsluttede, men Ter Stegen leverede en vigtig fodparade. Det blev afslutningen på en noget skuffende første halvleg af Barca, hvor begge mandskaber var kommet frem til chancer.

Barca lagde ud efter pausen med at skabe en stor mulighed til Torres, der trak godt fri i feltet, men hans skud blev blokeret til hjørne. Barca dominerede de første minutter af halvlegen, men herefter kom Bilbao mere med og det resulterede en afslutning hvor bolden tog sidenettet. Lige inden at uret rundede en times spil, var Barca uhyre tæt på at komme foran, men Unai Simon leverede en fantastisk dobbeltredning da først Felix afsluttede og dernæst Fermín på riposten. Lige efter kom Araujo og Yamal på banen i stedet for Christensen og Romeu.

Netop Yamal burde havde bragt Barca foran i det 64. minut, da Felix spillede ham komplet fri i feltet, men den unge angriber brændte fælt ved at sende bolden forbi mål. Bilbao fornemmede muligheden for deres første sejr i 22 år på Barcas hjemmebane og de spillede uden komplekser mod et Barca-mandskab, der kæmpede hårdt for at skabe noget, men hvor det meste løb ud i sandet. Først et kvarter før tid lykkedes det Barca at komme til en ny afslutning, da Cancelo forsøgte sig fra en spids vinkel, men Simon afværgede til hjørne. Kort efter kom Alonso og den kun 17-årige Guiu ind i stedet for Balde og Fermín. Det var debut til Marc Guiu.

Det skulle vise sig at være en vigtig indskiftning, for blot minuttet efter blev Marc Guiu sendt i dybden af Felix og her fik den unge angriber sendt bolden under Unai Simon til 1-0. Fantastisk indhop af den 17-årige spiller og Estadi Olímpic eksploderede i jubel. Bilbaos spillere var frustrerede og der kom der en lidt ond stemning på banen, hvilket medførte en del spilstop. I det sidste ordinære minut var det tæt på endnu en Barca-scoring, da Felix fik hovedet på bolden, men Simon afværgede med besvær til hjørne.

Bilbao kæmpede for at komme tilbage, men Barca stoppede hvad der kom og baskerne var ikke i nærheden af en udligning. Det blev dermed til en vigtig sejr til Barca på en aften hvor det ikke fungerede for dem, men hvor den 17-årige debutant Marc Guiu reddede sejren i hus.