Referat: AC Milan - FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 02.08.23

// AC Milan

Barca vandt sin sidste træningskamp på turen til USA, da AC Milan blev besejret med 0-1 i Las Vegas. Det var Ansu Fati der scorede det eneste mål i kampen, hvor Ousmane Dembélé blev siddende på bænken.

FC Barcelona: Peña, Araujo (Garrido 84'), Koundé (Dest 67'), García (Faye 84'), Alonso (Balde 46', Valle 85'), Romeu (Casadó 80'), Pedri (Sergi Roberto 46'), Fermín (De Jong 46'), Abde (Fati 46'), Raphinha (Yamal 67'), Torres (Lewandowski (46')

Mål: 0-1 Ansu Fati (85')

FCBSHOP art

Barca mødte AC Milan i den sidste testkamp på træningsturen til USA, hvor italienske AC Milan var modstanderen. Her blandede træner Xavi Hernández kortene på en ny måde i startopstillingen i forhold til de seneste par kampe i USA.

Barca lade bedst ud i opgøret og havde sin første afslutning mål i det 9. minut, hvor Araujo fik hovedet på efter et hjørnespark, men målmanden afværgede. Få minutter senere var det tæt på igen, da Koundé havde et godt skud der tog stolpen. Den catalanske dominans var klar, men Milan kom langsomt mere med og efter 17 minutter var italienerne farlige med et forsøg af Reijnders, hvor Peña leverede en vigtig fodparade.

Midt i halvlegen fik først Reijnders og dernæst Raphinha afsluttede med fornuftige forsøg, men begge gange strøg bolden tæt forbi mål. Kampen dalede lidt i intensitet og der blev længere mellem de målsøgende situationer. I Barcas spil var Abde meget aktiv og forsøgte at skabe noget, mens også den unge Fermín López arbejdede godt. I det 40. minut var det netop Fermín der forsøgte sig fra distancen, men han måtte nøjes med et hjørnespark.

I det 43. minut var det tæt på en scoring til Milan, da Araujo blev fanget højt på banen, så Leao kom fri foran mål, men igen stod Peña hvor han skulle med en god redning. I halvlegens sidste minut afsluttede Torres med et hovedstød som målmanden tog sig af.

Xavi skiftede en del ud i pausen og det betød at stamspillere som Balde, De Jong og Lewandowski kom på banen. Anden halvleg lagde lidt stille ud, hvor Milan havde første forsøg, da Leao i det 49. minut sendte en bold tæt over mål. Få minutter senere kom kampens første scoring og den stod Ansu Fati for. Efter godt samspil med Balde sendte Barca-angriberen et flot skud afsted, hvor bolden strøg i nettet helt oppe i fjernste målhjørne. Det var Fatis første mål i sæsonstarten og han fejrede det ved at løbe ud og omfavne Dembélé og Kessié på sidelinjen.

Barca dominerede opgøret og da uret netop havde rundet en time, havde Romeu et hovedstød der gik tæt forbi mål. Midt i halvlegen fik Barca sendt bolden i netttet igen, men scoringen af Araujo blev korrekt annulleret for offside. Kort efter skiftede Xavi ud igen og det betød blandt andet, at den 16-årige Lamine Yamal kom på banen. Et kvarter før tid kunne der være blevet udlignet, da Reijnders tørrede både Dest og Araujo, men chancen blev brændt med et skud forbi mål. Lige efter var det Yamal der var på spil, men heller ikke han ramte målet.

Med 10 minutter tilbage var Ansu Fati tæt på at blive dobbelt målscorer, igen efter godt samspil med Balde, men skuddet blev blokeret. I kampens sidste minutter gav Xavi spilletid til en række af de unge spillere i truppen som Faye, Garrido og Valle. Der kom ikke flere afslutninger i opgøret og dermed vandt Barca fortjent sin sidste kamp på turen i USA, et opgør hvor Dembélé blev siddende på bænken i samtlige 90 minutter. Heller ikke Ter Stegen, Gündogan eller Christensen kom i aktion.