FC Barcelona: Cillessen, Wague, Todibo (Chumi 65’), Murillo, Umtiti (Oriol Busquets 46’), Miranda, Collado (Abel Ruiz 75’), Puig, Aleñá, Malcom, Boateng.

Bænk: Iñaki Peña, Guillem, Chumi, Monchu, Oriol Busquets, Abel Ruiz, Rafa Mujica og Kike Saverio

Mål: 0-1 Stuani, straffe (69’)

Barca og Girona mødtes i Supercopa Catalunya, hvor Ernesto Valverde valgte at se bort fra hovedparten af de sædvanlige stamspillere. Kun syv førsteholdsspillere var med i truppen og det satte sit præg på startopstillingen. Her var Jean-Clair Todibo med og det betød debut til franskmanden.

Det var tydeligt at det var en uvant formation Barca startede med, for spillet fungerede ikke fra start. Det betød at det var Girona der styrede begivenhederne og havde bolden mest. De var også mest målsøgende i sit spil og første afslutning var da også til Girona, da et skud sad lige i hænderne på Cilllessen. Barcas første forsøg kom efter et kvarter, da Umtiti headede på mål, men heller her var det tæt på.

Todibo blev placeret på den defensive midtbane og her gjorde han det ikke sværere en højst nødvendigt. Det var tydeligt, at han lige ville finde sig til rette. Barca havde tydeligt problemer med at skabe noget. Malcom forsøgte sig på egen hånd uden det store held og Boateng virkede tung og langsom. Girona fortsatte med at spille bedst og midt i halvlegen var de tæt på at komme foran, da et skud strøg tæt forbi mål. Få minutter efter brændte det på igen, men Mirando fik bolden sendt til hjørne.

Barca fik bedre styr på Girona i halvlegens sidste kvarter, men fortsat uden for alvor at sætte sig igennem. Riqui Puig arbejdede godt for at fordele spillet, med de afgørende pasninger nåede ikke frem. Først efter 39 minutter lykkedes Barca at skabe noget der lignede et gennemspillet angreb, hvor Malcom kom fri feltet. Han afsluttede godt, men måtte se keeperen afværge i to forsøg. Mere skete der ikke i en halvkedelig første halvleg, hvor de små 11.000 tilskuere i Sabadell ikke havde haft meget at glæde sig over.

Valverde valgte at tage Umtiti ud i pausen og i sende Oriol Busquets på banen. Det betød, at Todibo rykkede ned i det centrale forsvar. Barca lagde ud med at skabe en god mulighed til Malcom efter en omstilling, man brasilianeren måtte se keeperen redde. Lige efter var det Girona der slog kontra, men her kom Miranda godt tilbage og ryddede op. Det var Barca der nu spillede bedst. Der var god fart i bolden og spillet virkede mere målsøgende. Det gav en mulighed mere til en meget aktiv Malcom, men igen forhindrede målmanden en scoring.

Da uret havde rundet en time, var det Aleñá der kom til en god mulighed udenfor feltet, men han gled og bolden røg langt over mål. Lige efter blev Todibo afløst af Chumi efter en godkendt indsats uden at værre iøjefaldende. Få minutter efter begik Collado et klodset straffespark og det omsatte Stuani til en 0-1 føring til Girona. Barca fortsatte med at dominere og de fik presset Girona tilbage foran eget felt.

10 minutter før tid var det uhyre tæt på en udligning, da Aleña headede en bold på overliggeren. Han fik fat på riposten, men inde på stregen stod en Girona-spiller og headede til hjørne. Girona stod med alle mand foran eget felt for at forsvare sig og Barca havde svært ved at finde plads. Der blev sendt bolde ind i feltet og det skabte nogle farlige situationer i kampens døende minutter, men ind kom bolden ikke. I absolut sidste tillægsminut var først Chumi og derefter Murillo tæt på efter et hjørnespark, men heller ikke her kom bolden over stregen.

Det sluttede derved med en sejr på 0-1 til Girona, der vandt deres første trofæ i klubbens historie, noget der tydeligt betød meget for spillerne.