FCBARCELONA.DK - 10.12.23

// Girona

FC Barcelona: Peña, Cancelo, Koundé, Araujo, Christensen (Balde 65’), De Jong, Pedri (Fermín 79’), Gündogan, Felix (Yamal 65’), Raphinha (Torres 65’) og Lewandowski

Bænk: Balde, Sergi Roberto, Torres, Romeu, Astralaga, Yamal, Fermín, Kochen og Cubarsí

Mål: 0-1 Dovbyk (12’), 1-1 Lewandowski (19’), 1-2 Miguel (40’), 1-3 Valery (80’), 2-3 Gündogan (90’), 2-4 Stuani (90’)

Der var catalansk topopgør da Barca tog imod sæsonoverraskelsen Girona i ligaens 16. spillerunde. Med en sejr ville Barca hale ind på Real Madrid, efter at ærkerivalerne havde smidt point mod Betis, mens et nederlag ville betyde, at Girona ville bringe sig hele syv point foran, så der var meget på spil for begge mandskaber.

FCBSHOP art

Der blev lagt ud i et pænt tempo fra begge sider og det var Girona der kom til kampens første afslutning i det 6. minut, men ikke noget der skabte problemer for Peña i målet. I de efterfølgende minutter fik Barca skabt et par farlige situationer i gæsternes felt, men uden at der blev afsluttet. Girona spillede uden komplekser og efter 12 minutter fangede de Barca på en omstilling, hvor Tsygankov blev sendt i dybden. Han fandt Dovbyk inde foran mål, der via indersiden af stolpen gjorde det til 0-1.

Barcas reaktion kom prompte og de fik Girona sat under pres. Det gav udbytte i det 19. minut, hvor Lewandowski fik hovedet på bolden efter et hjørnespark og så var der udlignet til 1-1. To minutter efter var det tæt på endnu en Barca-scoring, men skuddet fra Raphinha strøg tæt forbi mål. Kampen var helt åben, for begge hold satsede fremad banen, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Girona viste hvorfor de hører til i toppen af ligaen og i det 27. minut var det kun en vigtig redning af Peña der forhindrede en scoring. Få minutter efter var det Barca der var tæt på, da Cancelo tog et smart træk i feltet og afsluttede, men målmanden fik afværget.

Kampen fortsatte på samme måde og begge hold gik efter en scoring mere inden pausen. I det 38. minut forsøgte Raphinha sig fra distancen, men uden at det gav gæsternes keeper problemer. Minuttet efter var Girona tæt på, da Miguel sendte et skud tæt forbi mål. Kort efter modtog samme Miguel bolden udenfor Barcas felt og han kunne uhindret trække mod mål, hvorefter han sendte bolden hårdt i nettet til 1-2. Her tøvede Barcas forsvar alt for meget. Barca satte et sidste pres ind og det var tæt på at give udbytte i dommerens tillægstid, men Lewandowskis skud blev reddet. Mere skete der ikke i den underholdende og jævnbyrdige første halvleg.

Barca fik sat sig på spillet fra anden halvlegs start og i det 50. minut fik De Jong sendt et godt skud af sted, som målmanden afværgede med besvær. Kort efter afsluttede Raphinha med hovedet, men her sad bolden i favnen på Gironas målmand. Barca fastholdt presset på gæsterne og kort inden at uret rundede en time, var det først Gündogan og dernæst Raphinha der forsøgte sig fra distancen, men uden problemer for målmanden. Kort efter blev Raphinha sendt alene mod mål, men brasilianeren manglede fart og bolden blev let pillet fra ham. Den situation burde han have fået mere ud af.

Girona var efterhånden sjældne gæster i Barcas felt, men i det 61. minut kunne de have øget deres føring, men Peña leverede en vigtig redning på afslutningen fra Aleix García. Kort efter reagerede Xavi med en tredobbelt udskiftning, da Balde, Torres og Yamal afløste Christensen, Felix og Raphinha. Meget overraskende tog Balde plads i det centrale forsvar ved siden af Araujo. Barca fortsatte jagten på en udligning og den kunne være kommet i det 68. minut, hvor et skud fra Gündogan sneg sig forbi mål.

Det lykkedes for Girona at få stoppet Barcas pres og gæsterne kom mere på bolden. I det 79. minut blev Fermín sendt på banen i stedet for Pedri. I det 81. minut svigtede Barcas forsvar totalt på et udspark fra Gironas målmand, så Valery pludselig stod helt fri og sikkert gjorde det til 1-3. Her så hverken Araujo eller Koundé for gode ud. 1-3 og Barca var i tovene. To minutter efter kunne gæsterne have scoret igen, da Savio fik frit løb mod mål, men Peña leverede en flot redning. Der var meget stille på Estadi Olímpic, for de cirka 44.000 tilskuere var frustrerede.

Barca forsøgte sig med et sidste febrilsk pres, men det gav også mere plads til Girona. Det var de tæt på at udnytte i det 90. minut, da Stuani løftede bolden lige over mål. Lige efter blev der skabt nyt håb hos tilskuerne, da Gündogan fik reduceret til 2-3 på et godt oplæg af Torres. Blot et minut senere burde Lewandowski have udlignet, da han fik en helt åben hovedstødsmulighed tæt foran mål, men polakken var uskarp i situationen. I stedet lykkedes det Girona at lukke kampen med endnu en scoring til 2-4 og ydmygelsen var total for Barca.