fbpx
Annonce

Ingen elektronisk afstemning ved præsidentvalget

FCBARCELONA.DK - 13.11.20

© FC Barcelona
// Præsidentvalg

Det har været foreslået at afholde en elektronisk afstemning ved det kommende præsidentvalg i Barca på grund af corona, men den idé skydes nu ned af de catalanske myndigheder, der mødes med klubben i næste uge.

Der er endnu ikke sat endelig dato på det kommende præsidentvalg i FC Barcelona, men det bliver sandsynligvis omkring juletid eller i starten af januar. Der har været tanker om, at lade de flere end 110.000 stemmeberettigede medlemmer stemme elektronisk, fordi Catalonien er massivt ramt af corona.

Klubbens vedtægter åbner dog ikke for denne mulighed og den catalanske sportsminister, Gerard Figueras, mener heller ikke at den tekniske sikkerhed er på plads. Det slog han fast i går.

'Loven er klar. Den tillader det ikke. Man kan ikke stemme elektronisk, men ved personligt fremmøde. Der er tale om en afgørende beslutning, der påvirker en masse mennesker. Man må tage et skridt af gangen. Også ved kommunalvalg og parlamentsvalg møder man op og bruger papir. Når systemerne er godkendt, kan vi begynde at bruge dem' sagde han.

Dermed er Barca tvunget til at holde en fysisk afstemning, men Figueras er klar til at kigge på en model, hvor der kan stemmes flere steder og over flere dage, så mange mennesker ikke samles på et begrænset område.

'I den kommende uge skal vi holde et møde mellem alle tre parter, med sundhedsmyndighederne og Barca. Vi har været i kontakt omkring logistikken og mulige datoer. Selvom klubbens vedtægter taler om en valgdag, må vi se hvordan vi tolker det. Vi er indstillet på at etablere flere afstemningssteder og mere end én dag. Det er noget af det vi skal diskutere' sagde han videre.

Dermed tegner det altså til en fysisk afstemning under de svære coronaforhold, hvilket ikke mindst er skidt nyt for de mange tusind udenlandske medlemmer af klubben, blandt dem de danske, der får svært ved at rejse til den catalanske hovedstad for at stemme.

.:FORSIDE:.