fbpx
Annonce

Hvorfor ser man ikke mere til Vitor Roque?

Simon Arun Vrábel - 26.01.24

 


Siden ankomsten i starten af januar er det meget begrænset, hvad man har set til Vitor Roque, og især Xavis beslutning om at indskifte Marc Guiu mod Bilbao på bekostning af brasilianeren, har skabt undren hos mange Barca-fans.

Mange havde regnet med, at ankomsten af Vitor Roque ville skabe en sund konkurrence imellem brasilianeren og Robert Lewandowski, men den unge angriber er angiveligt forsat meget langt fra kampformen, hvilket i stedet har gjort, at han konkurrerer med den jævnaldrende Marc Guiu om spilletid på førsteholdet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi har flere gange udtalt, at man ville indfase Vitor Roque stille og roligt på holdet, så den unge angriber kunne vænne sig til holdets spillestil samtidig med, at han skulle have tid til at falde godt til i en ny by og et nyt land. Den 18-årige angriber er angiveligt forsat mærket af den skade, som han pådrog sig i Brasilien tilbage i september måned, hvilket har betydet meget begrænset spilletid. Det fortæller avisen Sport.

Skaden, som Roque pådrog sig i slutningen af november måned, holdt brasilianeren ud i godt to måneder. Dertil kom december, som gik med at gøre sig klar til skiftet til Barca, og det har betydet, at det er længe siden, at brasilianerne har haft kontinuerlig kamptræning. I stedet for at konkurrere med Lewandowski om spilletid, kæmper Marc Guiu og Roque angiveligt om at være Xavis foretrukne indskifter, og lige nu fører Guiu tilsyneladende den kamp.

Det skabte nemlig undre hos mange Barca-fans, at Xavi indskiftede Guiu i pokalkampen imod Athletic Bilbao i stedet Roque, men avisen fortæller, at Xavi mener, at brasilianeren har brug for mere tid til, at tilpasse sig holdets spillestil og genfinde den form som gjorde, at klubben betalte 40 millioner euro plus variabler til spillerens tidligere klub, Athletico Paranaense.

Vitor Roque har i alt akkumuleret 73 minutter fordelt på fire kampe, imens det endnu ikke er blevet til hverken mål eller assist. I sine 81 kampe for Paranaense scorede brasilianeren dog 28 mål og lavede 11 assist.



// Vitor Roque
.:FORSIDE:.