fbpx
Annonce

Derfor holder Laporta fast i idéen om Super League

FCBARCELONA.DK - 23.06.21

// Joan Laporta // Super League


På Barcas generalforsamling i søndags slog præsident Joan Laporta fast, at klubben fortsat arbejder for at skabe en ny europæisk Super League. Han tror på projektet, men erkender også, at klubberne kunne have forklaret det bedre.

Det kom ikke til afstemning på generalforsamlingen om Barca skulle fortsætte med planerne med Super League og Laporta forklarede hvorfor. 'Projektet er i live, men det er ikke modnet nok til at overlade det til jer' sagde han henvendt til de fremmødte medlemmer. 'Der bliver ingen afstemning, for formatet er ikke på plads, men jeg beder mig lade mig fortsætte med, at forsvare Barcas interesser. Jeg er sikker på, at dette projekt er godt for os og når vi kender formatet, vender vi tilbage for at få jeres godkendelse' fortsatte han.

Projektet mødte massiv modstand rundt omkring i Europa da det blev præsenteret og det fik ni af de tolv stiftende klubber til at trække sig, hvilket ærgrer Laporta. 'Vi fik ikke forklaret vores projekt godt nok. Det bliver den mest attraktive sportsturnering i verden, med nogle regler der sikrer solidaritet og forhindrer klubber der ejes af stater i at udhule turneringen' sagde han.

'Antallet af tv-seere daler drastisk og det er alvorligt. I Frankrig er man nede på halvdelen samtidig med, at en klub der ejes af en stat (PSG, red.) investerer mere end nogensinde og kan betale en spiller dobbelt løn. Det slags udhuler turneringen' fortsatte Laporta.

'Vi ønsker at hjælpe alle lag af fodbold. Turneringen vil med garanti indbringe 700 millioner euro. UEFA fordeler 180 millioner euro mellem 55 forbund, mens projektet med Super League solidarisk sender 400 millioner euro videre' forklarede han.

Laporta er ikke urolig over, at ni klubber trak sig fra projektet. 'De er kun midlertidigt ude. Vi er tre klubber der forhindrede UEFA i at straffe os for at tale og diskutere. En domstol i Schwiez har slået fast, at UEFA ikke kan straffe os for at debatere skabelsen af en ny turnering. Det har fået UEFA til at stoppe disciplinærsagen mod os' kom det fra Barca-præsidenten.

'Vi ønskede en dialog med UEFA, men det ville de ikke. De skal respektere vores følelser. Vi vil ikke sige undskyld for at tænke og være herre over vores egen skæbne' afsluttede Joan Laporta.

Det er således tydeligt, at Joan Laporta står fast på, at en ny turnering er det bedste for Barca og de andre store klubber, og at man ikke går på kompromis med at støtte breddefodbolden.

.:FORSIDE:.