fbpx
Annonce

Bilbao har ikke vundet på Camp Nou siden 2001

Rune Stentoft Arlbjørn - 31.01.21

© Getty Images
// Bilbao

I aften gælder det et af de helt store opgør i spansk fodbold, når Barca og Athletic Club Bilbao tørner sammen på Camp Nou. Baskerne har dog ikke haft heldet med sig i mange år i Barcelona, hvor de ikke har vundet siden 2001.

Tidligere i denne måned mødte Bilbao og Barca hinanden i Baskerlandet i en udsat kamp fra starten af La Liga. Der lå baskerne på en skuffende 10. plads i tabellen. Denne placering indtager den baskiske storklub i skrivende stund også i aften inden aftenens brag af en kamp i den catalanske hovedstad. Barca ligger på 4. pladsen inden kampen.

Hvis man kigger på Athletics udebaneform i ligaen i denne sæson, så har Barca ikke noget at frygte, for baskerne er noget overraskende det suverænt dårligste hold i tabellen væk fra deres hjemmebane med kun en sejr på udebane. Barca har dermed overhånden inden kampen fløjtes i gang, da catalanerne kun har tabt en enkelt kamp på Camp Nou i La Liga i denne sæson.

Hos Barca kan man glæde sig over, at Sergi Roberto er blevet meldt klar efter sin skade og derfor er med i truppen, mens Sergio Busquets sidder ude med karantæne.

Barca må undvære de skadede spillere Piqué, Coutinho, Dest og Ansu Fati i aften. Bilbao ser ud til at have tre skadede spillere op til kampen i de to venstre backs Balenziaga og Berchiche, mens også angriberen Vicente ventes at være ude.

Den nye Bilbao-træner Marcelino forventes derfor at komme til Barcas hjemmebane i aften med de største profiler i Inaki Williams, Iker Muniain, Raul Garcia, Oscar de Marcos, Inigo Martinez, Ander Capa og Unai Simon.

Hvis man tager et kig på hvornår Bilbao sidst har vundet en kamp mod Barca på Camp Nou, så må catalanerne betragtes som storfavoritter i aften, da baskerne ikke har vundet i Barcelona mod Barca siden en sejr i november 2001 på 1-2.

Kampen mod Athletic Bilbao starter klokken 21.00 og vises direkte i dansk tv på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.