fbpx
Annonce

Barcas nye fysiske stab har imponeret stort

Anders Lang Jensen - 07.02.21

© FC Barcelona
// Træning

Da Barca gik ind til den nuværende sæson, var det med et klart mål om at forbedre rammerne omkring truppens fysiske tilstand. Den fysiske trænerstab blev udskiftet, og det har indtil videre kastet gode resultater af sig.

Flere kampe med forlænget spilletid og generelt et tætpakket kampprogram har trukket tænder ud for Barca-truppen. Men trods en hård fysisk sæson indtil videre har truppen stået distancen. En stor del af æren kan tilskrives førsteholdets fysiske stab, der tiltrådte forud for sæsonen.

58-årige Albert Roca står i spidsen af staben i rollen som fitness-træner flankeret af de fysiske assistenter Jaume Bartrés og Daniel Romero. Albert Roca var ligeledes fysisk træner under Frank Rijkaards tid i klubben, og beslutningen om at hente ham tilbage har været afgørende.

I Barca er man imponeret over effekten af den nye træner-stab og deres betydning for særligt udsatte spillere. Frenkie de Jong har nået et nyt fysisk niveau, Jordi Alba har det samme, og Ousmane Dembélé er kommet stærkt tilbage fra skade og med stor fysisk styrke.

Barca har i den seneste periode haft fysisk overskud i det tætte kampprogram, hvor specielt Copa Del Rey-opgørene har været hårde. Men i slutfasen af kampene har holdet vist fysisk power og vundet kampene alligevel.

.:FORSIDE:.