fbpx
Annonce

Barca skylder 2,4 mia. kr. for spillerkøb!

FCBARCELONA.DK - 27.01.21

© Getty Images
// transfer // Økonomi

Barca har offentliggjort sit regnskab for sæsonen 2019/20 og det er ikke behagelig læsning. Ser man på klubbens gæld er den enorm og i alt mangler man stadig at betale 2,4 mia. kr. for spillere der er købt.

Økonomien i FC Barcelona er i knæ, akkurat som man ser det i andre storklubber i Europa. Indtægterne er faldet markant og det sætter sine spor, også når det gælder om at betale af på sin gæld.

At Barca har en stor gæld er ingen nyhed og reelt heller ikke det store problem, så længe indtægterne ligger på det forventede niveau. Problemet er nu, at Barca slet ikke får de indtægter der var budgetteret med, da man investerede i nye spillere og gav dem attraktive lønninger.

I det netop offentliggjorte regnskab fremgår det, at man skylder 322 mio. euro, svarende til 2,4 mia. danske kroner, for spillekøb. 196 mio. euro skal betales i denne sæson og resten over en længere periode.

Man kan se af regnskabet, hvem Barca skylder penge for. Her topper Coutinho listen med 69 mio. euro som Liverpool skal have. 29 mio. skal betales i denne sæson og 40 mio. de kommende år.

Dernæst følger Frenkie de Jong hvor Ajax har 64 mio. euro til gode, mens Pjanic overraskende tager en trejdeplads med hele 57 mio. euro, hvor kun 5 af dem skal betales i denne sæson.

Det er helt almindeligt, at spillerhandler sker ved, at klubberne afdrager på købesummen, så Barca har også penge til gode fra andre klubber. Ialt 166 mio. euro er der tale om, altså cirka halvdelen af det man skylder.

Her topper Arthur Melo klart listen, for Juventus mangler stadig at betale 66 mio. euro, hvorefter følger Malcom med 29 mio. euro, som Zenit skal betale.

.:FORSIDE:.