fbpx
Annonce

Barca misser mindst 62 mio. euro på CL-exit

Anders Lang Jensen - 18.04.24

// VM for klubhold

Rent sportsligt var det ærgerligt, at Barca tirsdag aften røg ud af kvartfinalen i Champions League mod franske PSG. Økonomisk misser Barca mange præmiepenge fra turneringen, men også næste års klub-VM arrangeret af FIFA.

Der var banet en mulig vej til finalen i Champions League, hvis Barca kunne formå at sende PSG ud af turneringen tirsdag, men skuffelsen blev enorm, da Barca røg selv ud. Det kommer til at betyde en hel del for klubbens økonomi, eftersom rigtig mange millioner euro lå og ventede.

Artiklen fortsætter under annoncen


Først og fremmest lå der 12,5 millioner euro i rene præmiepenge fra Champions League til hvert hold, der når semifinalen. Men vigtigst af alt betød tirsdagens exit, at Barca ikke kommer med til næste års FIFA Club World Cup i USA.

Det bliver nemlig Atletico Madrid, der tager den anden spanske plads i turneringen, som for første gang afholdes i et format med 32 klubber. Den turnering bliver meget lukrativ at være med i, for det estimeres, at hvert hold er sikret 50 millioner euro ved at komme med i det nye klub-VM. Det skriver mediet RMC Sport.

Dermed går Barca samlet set glip af mindst 62,5 millioner euro i rene præmieindtægter som led i den kæmpemæssige skuffelse mod PSG tirsdag aften.

Havde Barca nået semifinalen, kunne de stadig komme til FIFA Club World Cup, fordi Atletico Madrid røg ud tirsdag aften og dermed ikke kan samle flere point i kvalifikationen. Madrilenerne er dog højere på UEFAs rangering lige nu, og det giver dem billetten sammen med Real Madrid.

raphinha54

 

.:FORSIDE:.