fbpx
Annonce

Avis: Barca har betalt Messi 3,8 mia. kr. på fire år

FCBARCELONA.DK - 31.01.21

// Lionel Messi


Lionel Messi er verdens bedste fodboldspiller og også den bedst betalte. Nu afslører avisen El Mundo, at Messis nuværende kontrakt fra 2017 indbringer ham massive 3,8 mia. kr., fordelt mellem fast løn, bonusser og variabler.

Avisen El Mundo, ikke at forveksle med sportsavisen El Mundo Deportivo, har fået fingrene i den kontrakt som Messi indgik i 2017, da han forlængede med Barca. Kontrakten blev dengang indgået med daværende præsident Josep Maria Bartomeu.

Det er astronomiske tal som man ser af kontraktens detajler, for samlet set kunne Messi tjene 555 mio. euro inkl. variabler. Her er 92% blevet opfyldt, så i alt har Messi tjent 511 mio. euro, svarende til 3,8 mia. danske kroner.

Ud af kontrakten fremgår det også, at Messi får 72 mio. euro i fast løn pr. sæson. Dertil kommer en række variabler, der afhænger af antal spillede kamp og hvor langt holdet når i diverse turneringer.

Man ser også, at Messi fik en forlængelsesbonus på næsten 115 mio. euro samt en loyalitetsbonus på 78 mio. euro, begge for at skrive under på forlængelsen i 2017.

Afsløringen af kontrakten kommer på et tidspunkt hvor Barcas økonomi er i knæ og det rejser naturligt spørgsmålet, om klubben reelt har råd til at tilbyde Messi en forlængelse, når hans kontrakt udløber efter denne sæson.

Med de til de store tal hører dog også, at Messi skaber store indtægter til Barca. Han trækker turister til Barcelona og Camp Nou, sælger millioner af trøjer og anden merchandise, samt tiltrækker sponsorer. Med den aktuelle coronanedlukning er disse indtægter dog faldet massivt.

.:FORSIDE:.