Referat: UD Barbastro – FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 07.01.24

// UD Barbastro

FC Barcelona: Peña, Fort, Araujo, Koundé, Christensen (Martínez 64’, Sergi Roberto 74’)), Romeu (Gündogan 71’), De Jong, Fermín, Félix (Lewandowski 71’), Raphinha (Roque 64’), Torres

Bænk: Martínez, Sergi Roberto, Lewandowski, Gündogan, Vitor Roque, Astralaga, Casadó, Curbarsí, Aron, Pau Victor

Mål: 0-1 Fermín (18’), 0-2 Raphinha (51’), 1-2 De Mesa (60’) 1-3 Lewandowski, straffe (88’), 2-3 Prat, straffe (90’)

Barca trådte ind i Copa del Rey i 1/16 finalen, hvor de var på besøg hos UD Barbastro, der til daglig spiller i fjerde bedste række. Det var nok årsagen til, at Xavi valgte at indlede kampen med Lewandowski og Gündogan på bænken.

FCBSHOP art

Det var en bane i dårlig stand der dannede ramme om pokalopgøret, men det forhindrede ikke Barca i at sætte sig solidt på spillet fra første minut. Barbastro blev straks presset tilbage og det varede ikke længe, før at chancerne kom. I det 6. minut afsluttede Torres, men han måtte se målmanden parere, hvorefter Raphinha sendte riposten over det tomme mål. Her burde brasilianeren have scoret. Barcas dominans var total og hjemmeholdets felt var totalt belejret. I det 13. minut tog Raphinha et direkte frispark, som målmanden tog sig af.

Barbastro kæmpede bravt for at holde stand, men i det 18. minut måtte de kapitulere. De blev fanget lidt højt på banen, hvorefter Raphinha blev sendt afsted i dybden. Han spillede ind til Fermín López foran mål og så stod det 0-1. Få minutter senere fik Fermín en ny mulighed, da han blev spillet helt fri i feltet, men hans hovedstød sad lige på keeperen. Barcas klare overtag fortsatte, men det var svært at finde plads foran det overbefolkede felt. Først i det 33. minut blev der afsluttet igen, da Felíx omsatte et direkte frispark, men også her fik målmanden afværget.

Gassen gik lidt af Barcas spil i halvlegens sidste 10 minutter, hvor Barbastro kunne få lidt luft, men uden at hjemmeholdet blev nogen trussel mod det catalanske mål. I det 43. minut lykkedes det for Joao Félix at sende bolden i nettet, men linjevogteren havde flaget oppe for offside. Det lignede en klar fejlkendelse, men dommeren havde ikke VAR til sin hjælp denne aften. Mere skete der ikke i en første halvleg, hvor Barca havde været på bolden i 77% af tiden, og hvor de burde have ført med mere end blot et enkelt mål.

Anden halvleg blev indledt med en stor mulighed til Barbastro efter en skidt clearing af Romeu, men Peña kom godt ned og fik pareret. Få minutter efter kom Barca på 0-2, da Hector Fort lagde en god pasning ind i feltet, hvor Raphinha kom stormende og sendte bolden i nettet. Barbastro forsøgte modigt at komme længere frem på banen i forsøg på at komme tilbage i opgøret. De mødte sine gæster højt på banen og det brød Barcas klare dominans. Det gav Barbastro et hjørnespark efter en times spil og her lykkedes det for De Mesa at sende bolden i nettet til en reducering til 1-2. Den scoring skabte enorm jubel på det lille stadion. Det lugtede både af arm på bolden og offside i situationen, men uden VAR blev målet stående.

Kort efter kom Iñigo Martínez og Vitor Roque på banen i stedet for Christensen og Raphinha. Et par minutter efter var Barca tæt på, men Koundés hovedstød efter et hjørnespark blev afværget af målmanden. Barbastros spillere troede tydeligvis mere på det og de gav alt i alle nærkampene, hvilket brød Barcas rytme i opspillet. Det catalanske spil fungerede ikke optimalt og hjemmeholdet var langt mere på bolden. I det 71. minut foretog Xavi endnu en dobbelt udskiftning, da Lewandowski og Gündogan afløste Félix og Romeu.

Efter blot ti minutter på banen måtte Iñigo Martínez udgå med lægskade, netop som han var vendt tilbage fra en måneds skadespause. Sort uheld for baskeren, der blev afløst af Sergi Roberto. Med 10 minutter tilbage kunne der være blevet udlignet, da markeringerne i Barca-forsvaret svigtede totalt, men hovedstødet strøg tæt forbi mål. Her var heldet med Barca. Kort efter var det Barca der var tæt på, da Torres blev sendt alene mod mål, men han fik ikke kontrol over bolden på den ujævne bane.

I det 87. minut blev der dømt straffe til Barca efter en hånd på bolden i feltet og det omsatte Lewandowski med stor sikkerhed til en 1-3 scoring. To minutter senere kun Roque have scoret sit første mål for Barca, da han blev spillet fri af Lewandowski, men målmanden fik blokeret skuddet. Da man havde taget hul på dommerens tillægstid, begik Fermín et klodset straffespark og det udnyttede Barbastro til en 2-3 reducering.  Mere skete der ikke og Barca fik den ventede sejr, men det skete ikke uden problemer.