// Osasuna

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Cancelo 59’), Koundé, Christensen (Martínez 90’), Balde, Romeu (Felix 79’), De Jong, Gündogan, Gavi, Lamine Yamal (Torres 59’), Lewandowski (Raphinha 90’)

Bænk: Iñaki Peña, Cancelo, Martínez, Alonso, Torres, Raphinha, Felix, Casadó, Fermin López, Kochen og Curbasí

Mål: 0-1 Koundé (45’), 1-1 Àvila (76’), 1-2 Lewandowski, straffe (86’)

El Sadar i Pamplona lagde græs til, da Osasuna tog imod Barca i ligaens fjerde runde. Her valgte Xavi at indlede opgøret med de to nytilkomne portugisere, Cancelo og Felix, på bænken. Der var genvalg til Lamine Yamal til trods for, at Raphinha vendte tilbage fra to kampens karantæne.

Barca lagde ud med et brag af et skud på stolpen af De Jong, men var bolden gået i mål, var der nok blevet dømt offside på Gündogan. Osasuna spillede som altid intenst og gik også op i et højt pres, der gav Barca problemer med opspillet. Efter 10 minutter lykkedes det dog for Barca at skabe en farlig situation i feltet, men Gündodan missede med en skævert forbi mål.

Barca var mest på bolden og når de havde spillet sig ud af Osusanas højt pres, fik de presset hjemmeholdet helt tilbage i en kompakt formation. Her var det dog svært at finde plads og det kneb gevaldigt med at skabe noget. Yamal lykkedes ikke med meget og heller ikke Lewandowski havde meget at arbejde med. Osasuna virkede hele tiden farlige og midt i halvleg kom de til en god afslutning i feltet, hvor Ter Stegen fik pareret godt. Minuttet efter afsluttede Lewandowski, men her sad bolden lige i favnen på målmanden.

Netop som uret havde rundet den halve time, måtte Barcas forsvar se sig totalt udspillet, så Oroz fik en helt åben mulighed, men også her viste Ter Stegen sin høje klasse. Spillet bølgede frem og tilbage i halvlegens sidste minutter, hvor begge hold fik et par hjørnespark. Det var netop på et hjørnespark i allersidst minut inden pausen, at kampens første scoring kom. Gündogan sendte bolden ind centralt i feltet, hvor Jules Koundé kom højest og pandede bolden flot i nettet til 0-1. Målet skulle lige tjekkes for VAR, men der var ikke noget at komme efter og så kunne Barca gå til pause med en føring.

Barca lagde ud efter pausen med at sætte Osasuna under pres, så hjemmeholdet stod tilbage foran eget felt det meste af tiden, men uden at det udmøntede sig i catalanske afslutninger. El Sadar bakkede Osasuna godt op og hjemmeholdet forsatte med deres kontante og intense spil, men Barca virkede til at have godt styr på kampen. Da der var spillet en lille time, blev det til debut til Joao Cancelo, da han afløste Sergi Roberto. Samtidig blev en anonym Yamal afløst af Ferran Torres.

Osasuna kæmpede sig mere tilbage i kampen og de lykkedes med at nærme sig Barcas felt i længere perioder, hvor det catalanske forsvar kom under pres. Barcas spil fungerede ikke i et godt stykke tid og de havde svært ved at holde på bolden. Hjemmeholdet fik dog ikke meget ud af deres gode periode, for de kom ikke til seriøse afslutninger mod det catalanske mål. Modsat havde Barca heller ikke meget at byde på i offensiven, så kampen bød på mere på intensitet end på chancer. Det blev der lavet om på et kvarter før tid, da Osasunas Àvila tog sagen i egen hånd og sendte et flot skud af sted fra kanten af feltet, hvor bolden tog indersiden af stolpen og gik i nettet til en 1-1 udligning.

Kort efter var der debut til Joao Felix, da han afløste Romeu i en klar offensiv satsning fra Xavis side. 10 minutter før tid var der dramatik på El Sadar, for her blev Lewandowski revet omkuld i feltet og dommeren pegede resolut på 11-meter pletten. Samtidig var der rødt kørt til Osasunas Catena som bagerste mand, efter en lang VAR-vurdering. Lewandowski var sikkerheden selv og scorede til 1-2. Da uret havde rundet de 90 minutter, var det Iñigo Martínez der fik sin debut, da han afløste Andreas Christensen. Samtidig kom Raphinha ind i stedet for Lewandowski.

Dommeren lagde hele 10 minutter til og Osasuna kæmpede hårdt for få udlignet og man kunne ikke se, at de var i undertal. Der blev gået hårdt til den i alle nærkampe og Barca kom under pres og måtte koncentrere sig om at forsvare sig. Det lykkedes at holde hjemmeholdet fra at komme til afslutninger i slutfasen og dermed blev det ved en 1-2 sejr til Barca på en aften, hvor der skulle arbejdes hårdt.