FCBARCELONA.DK - 29.04.24

// Valencia

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí (Sergi Roberto 46’), Cancelo, Christensen (Martínez 46’), Gündogan, Fermín (Pedri 73’), Raphinha (Félix 66’), Yamal, Lewandowski

Bænk: Peña, Martínez, Alonso, Romeu, Sergi Roberto, Pedri, Félix, Torres, Roque, Kochen, Casadó og Fort

Mål: 1-0 Fermín (22’), 1-1 Duro (27’), 1-2 Pepelu, straffe (37’), 2-2 Lewandowski (49’), 3-2 Lewandowski (82’), 4-2 Lewandowski (90’)

Barca og Valencia lukkede 33. spillerunde af med en mandags kamp, hvor Xavi og han spillere skulle bruge en sejr, for at overhale Girona på ligaens 2. plads. Noget overraskende valgte Xavi at indlede opgøret med Pedri på bænken.

Barca satte sig på spillet fra første minut og de begyndte deres søgen efter muligheder. Der var optræk til et par farlige situationer, men uden at det kom til afslutninger. Det gjorde det til gengæld i det 14. minut, da Valencia for første gang var i nærheden af Barcas mål. Her forsøgte Duro at dreje et indlæg i nettet, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Få minutter efter snorksov Barcas forsvar efter at de havde taget et hjørne, hvor Valencia-keeperen sendte en lang bold frem til Federico. Han fik frit løb mod mål, men afsluttede svagt forbi mål. Her var heldet med Barca.

To minutter efter blev der jublet på Estadi Olímpic, da Fermín med hovedet drejede et indlæg fra Raphinha i nettet til 1-0. Flot aktion af den unge Fermín. I det 27. minut begik Ter Stegen årets drop, da han kom ud af målet på en lang bold. Han forsøgte at loppe bolden over den fremstormende Hugo Duro, men missede fuldstændig, så Valencia-angribere let kunne trille bolden i nettet. Det var nok tyskerens største bommert i Barca-trøjen. Barca fortsatte med at sidde på kampen, men fortsat uden at skabe det store. Bolden blev spillet rundt, men uden at der kom noget ud af det.

I det 27. minut blev Barca igen fanget af en bold i dybden og her gik Araujo hovedløst ned i en tackling i feltet, så dommeren dømte straffe. Det omsatte Pepelu sikkert til 1-2. Stor fejl af Araujo og det blev straffet. Barca var tæt på at svare igen i det 43. minut, da Cancelo tog et godt træk ind i feltet og afsluttede, men Valencia-keeperen hev en flot redning frem. Kort efter var det endnu tættere på, da Araujo satte hovedet på et hjørnespark, hvor bolden prellede af på stolpen. I dommerens tillægstid var det Valencias målmands tur til at dumme sig, da han havde arm på bolden udenfor feltet. Dommeren overså det først, men VAR greb ind og det betød rødt kort. Raphinha sendte frisparket afsted, men den indskiftede reservemålmand parerede. Mere skete der ikke i en dramatisk første halvleg.

Xavi valgte at foretage to udskiftninger i pausen, hvor Sergi Roberto og Martínez afløste Christensen og Cubarsí. Anden halvleg fik en perfekt start for Barcelona, da de i det 49. minut fik et hjørnespark, hvor Lewandowski drejede bolden i nettet til 2-2. Valencia udnyttede enhver lejlighed til at trække tempoet ud af opgøret og Barcas spil virkede ofte forhastet i deres iver for at komme foran. Overtallet betød at den catalanske dominans var total og efter en times spil sendte Koundé et godt skud af sted fra distancen, som målmanden afværgede med besvær. Midt i halvlegen blev Raphinha afløst af Joao Félix.

Næsten alt spillet foregik foran Valencias felt og det gjorde det svært for Barca, at finde plads til de chanceskabende pasninger. I det 73. minut blev Pedri sendt på banen i stedet for Fermín. Lige efter satte Araujo hovedet på et hjørnespark, hvor keeperen afværgede med en refleksredning, hvorefter Valencia satte en omstilling op, hvor Diego López fik frit løb mod mål. Pedri kom dog flot tilbage og fik pillet bolden fra ham i sidste øjeblik. Vigtig aktion af den indskiftede spiller. Barca pressede på og det blev til afslutninger af Lewandowski, Gündogan og Félix indenfor få minutter, men uden at bolden kom i nettet.

10 minutter før tid blev Cancelo afløst af Torres i en klar offensiv satsning fra Xavis side. Lige efter så Valencias målmand skidt ud på et hjørnespark, hvor Lewandowski takkede ved at sende bolden i nettet til en forløsende 3-2 scoring. Herefter rungede Barca-hymnen over Estadi Olímpic i lettelse over den vigtige scoring. Kort efter var det Araujo der fik hovedet på et hjørnespark, men her fik keeperen afværget. Valencia var tvunget frem på banen, men undertallet gjorde det svært for dem. Derfor havde Barca ingen problemer med at afvise hvad der kom. Kampen fik en flot afslutning for Barca, da Lewandowski i overtiden sendte et direkte frispark over muren og i nettet til en 4-2 scoring. Dermed havde polakken leveret et ægte hattrick. Mere skete der ikke og Barca hentede en fortjent og vigtig sejr.