FCBARCELONA.DK - 24.06.21

// Sergio Busquets // Jordi Alba // Spanien // Pedri // Eric Garcia

Der var hele fire Barca-spillere med i landstræner Luis Enriques startopstilling til Spaniens altafgørende opgør mod Slovakiet ved EM. Spanien efterlod ingen tvivl om udfaldet og med en sejr på 5-0 er holdet klar til 1/8 finalen i Parken.

Eric García, Busquets, Alba og Pedro startede alle inde i kampen mod Slovakiet, hvor Spanien skulle bruge en sejr, for være sikre på at leve videre ved EM. Spanien satte sig massivt på spillet fra start og skabte straks store muligheder. I det 12. minut blev de tilkendt et straffespark, men det brændte Morata.

Der skulle gå en halv time inden Spanien fik hul på bylden, da Slovakiets keeper boksede bolden i eget net. Lige inden pausefløjtet kunne Barca-emner Laporte heade bolden i mål 2-0.

Det sidste håb for Slovakiet blev slukket efter en lille time, hvor Jordi Alba fandt Sarabia foran mål og så stod det 3-0. Der kom to spanske mål mere inden slutfløjtet, så sejren kom til at lyde på hele 5-0.

Busquets og Eric García blev begge skiftet ud efter 71 minutter, mens Pedri og Alba begge spillede hele kampen.

Med sejren sluttede Spanien som toer i gruppen og det betyder, at de skal en tur i Parken i København, hvor de på mandag møder Kroatien i 1/8 finalen.