Video: 20 år siden Luis Figo blev hånet på Camp Nou

FCBARCELONA.DK - 23.10.20

En Clásico er noget helt specielt og har budt masser af dramatiske episoder. En af de mest historiske var i 2000, hvor Luis Figo vendte tilbage til Camp Nou efter skiftet til Madrid. Her fik han en modtagelse han aldrig glemmer.

Luis Figo var et ikon i Barca og elsket af alle fans. Derfor var det et kæmpe chok, da han i 2000 tog det forbudte skifte til Real Madrid, noget som han aldrig er blevet tilgivet. Han blev købt fri af sin kontrakt og lod sig lokke af en astronomisk kontrakt med Madrid.

Skæbnen ville, at han den 21. oktober 2000 skulle till Camp Nou til El Clásico, hvor han var med i startopstillingen. Det kogte allerede på Camp Nou i flere minutter før spillerne løb på banen, for hadet mod Figo kunne mærkes overalt. Der var utallige bannere med skældsord mod portugiseren på stadion. Ord som 'Forræder' og 'Judas' gik igen.

Pibekoncerten var enorm og øredøvende, da Madrids spillere løb på banen. Det var så kraftigt, at Figo måtte holde sig for ørerne. Der blev kastet kopier af pengesedler efter ham for at vise, at han var grådig og kunne købes for penge.

Jublen var tilsvarende stor da Barcas spillere løb på banen med et kæmpe rygstød på denne aften, hvor stemningen var helt speciel. Figo blev piftet og buet ud hver eneste gang han rørte bolden og han spillede ingen god kamp på sin gamle hjemmebane.

Hele stemningen påvirkede de to mandskaber på hver sin måde. Barca blev båret frem og hentede en sejr på 2-0 på scoringer af Luis Enrique og Simao. At Luis Enrique kom på tavlen var meget populært, for han havde fire år tidligere taget det modsatte skifte.

Se her en video der flot giver et billede af stemningen den aften som Luis Figo med garanti aldrig glemmer:

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


.:FORSIDE:.