Trænere

FCBARCELONA.DK - 10.02.14

Ernesto Valverde (født 1964)

Efter Luis Enriques beslutning om at stoppe som træner for Barca skulle catalanerne på jagt efter en ny træner. Her faldt valget på den tidligere Barca-spiller, Ernesto Valverde, som i fire sæsoner havde stået i spidsen for baskiske Athletic Bilbao. Valverde var aktiv spiller på Camp Nou i to sæsoner fra 1988 til 1990.

Efter sin karriere som fodboldspiller startede Valverde sin trænerkarriere i Athletic Bilbao, hvor han blev assistenttræner. Senere blev han cheftræner i klubben og nåede siden hen at stå i spidsen for Espanyol, Olympiacos, Villarreal og Valencia, inden han vendte tilbage til Bilbao. Her var han i fire år, inden han skifte til Barca.

Det var især sportschef Robert Fernández, som var fortaler for at ansætte Ernesto Valverde som træner. Valverdes fortid i klubben og forståelse for catalanernes spillestil, samt hans solide trænererfaring gennem mere end 15 år gjorde, at ledelsen på Camp Nou var enige i beslutningen.

Jon Iñaki Aspiazu – assistenttræner
Tidligere midtbanespiller fra Baskerlandet, som også var assistenttræner for Valverde i Athletic Bilbao og derfor blevet taget med til Barcelona. Valverde og Aspiazu var også holdkammerater gennem flere sæsoner.

Joan Barbará – hjælpetræner
Var tidligere assistenttræner for Barca B og var en del af trænerteamet under Luis Enrique. Valverde har valgt at beholde Joan.

José Ramón de la Fuente – målmandstræner
Har haft en enkelt sæson som målmand for Barca B og har siden 2012 været målmandstræner for førsteholdet. Han er således endnu en af dem fra den tidligere trænerstab, der fortsætter under Valverde.

José Antonio Pozanco – fysisk træner

Edu Pons - fysisk træner


Antonio Gómez - fysisk træner

.:FORSIDE:.