5 - Sergio Busquets

FCBARCELONA.DK - 29.08.09

Fulde navn: Sergio Busquets Burgos

Født: 16.07.1988

Nationalitet: Catalansk

Foretrukken plads: Defensiv midtbane
Højde: 189 cm

Vægt: 73 kg

Debut for Barca: August 2008

Sergio Busquets kom til Barcelona i en alder af 17 år fra Jabac, en klub fra en forstad til Barcelona. Han startede på Juvenil A holdet, hvor han spillede med andre spillere, der også skulle vise sig at opnå flere kampe for Barcelonas førstehold, blandt andet Bojan Krkic og Giovani dos Santos. Han opnåede hurtigt succes på ungdomsholdene og rykkede i 2007-2008 sæsonen op på B-holdet, der på daværende tidspunkt lige var blevet overtaget af Pep Guardiola.

På B-holdet imponerede Busquets så meget, at Guardiola ikke var langsom til at introducere ham på førsteholdet, da Guardiola sæsonen efter overtog efter Frank Rijkaard. Siden da er Busquets steget i graderne sæson efter sæson, og han har været en vigtig brik på Barcelonas midtbane, som balancespilleren der skal få spillet til at gå op i en højere enhed og skabe sammenhæng mellem de defensive og de offensive spillere.

Ikke kun på klubniveau har Busquets oplevet stor succes. Ligesom mange andre Barcelona-spillere, har han været en del af det spanske landshol der vandt VM i 2010 og EM i 2012, og landstræner Vicente del Bosque har aldrig lagt skjul på sin store beundring for Busquets.

Busquets’ spil er kendetegnet ved enorm taktisk disciplin, stor defensiv kapacitet og glimrende overblik for spillet. Dertil er Busquets søn af den tidligere målmand Carles Busquets, der vogtede Barcelonas mål i løbet af 90’erne.

.:FORSIDE:.