3 - Gerard Piqué

FCBARCELONA.DK - 29.08.09

Fulde navn: Gerard Piqué i Bernabeu
Født: 02.02.1987
Nationalitet: Catalansk
Foretrukken plads: Central forsvarsspiller
Højde: 192 cm
Vægt: 85 kg
Debut for Barca: August 2008

Gerard Piqué fik sin tidlige fodboldopdragelse i FC Barcelona, men som 17-årig valgte Piqué at rejse fra Barcelona for at prøve lykken i Manchester United. I 2006-2007 sæsonen  var Piqué udlejet til Real Zaragoza, hvor han fik sin La Liga debut og spillede 22 kampe i den bedste spanske række. Her spillede han i midterforsvaret sammen med argentinske Gabriel Milito, der ligesom Piqué også endte med at spille i Barcelona.

Gennembrudet udeblev i Manchester United og i sommeren 2008 hentede Barcelona Piqué tilbage til klubben, for at styrke det centrale forsvar. Her blev Piqué hurtigt en stor succes og spillede en vigtig rolle i 2008-2009 sæsonen, hvor han under Pep Guardiolas ledelse var med til at sikre hele tre trofæer. Siden da har Piqué været en fast bestanddel af Barcelonas midterforsvar.

Også på landsholdet har Piqué nydt stor succes. Her har han således optrådt over 60 gange og været en del af et af de mest succesfulde landshold der er set. I 2010 gik han og Spanien nemlig hele vejen ved VM slutrunden i Sydafrika, og to år efter var han også med til at genvinde Europa Mesterskaberne i Ukraine og Polen.

Med sin robuste ramme på 192 centimeter, er Piqué en dygtig spiller i luften og udgør også en trussel i modstandernes felt på dødbolde. Han er dog yderst teknisk velfunderet og er en vigtig del i det opbyggende spil i Barcelona.

.:FORSIDE:.